Waterpolo

Final de Mundial i passaport olímpic per a l'equip espanyol femení de waterpolo

Espanya jugarà la final del Mundial de waterpolo femení divendres després de golejar Hongria en semifinals per 16-10

Marc NegreActualitzat

Serà la tercera final d'un Mundial de la selecció espanyola i la segona consecutiva que jugarà contra els Estats Units (a Budapest la va perdre fa 2 anys). La victòria, a més, té premi afegit, perquè amb aquesta classificació Espanya ja té el passaport olímpic per als Jocs de Tòquio 2020.

Les jugadores de Miki Oca han anat per feina i ja han fet un primer parcial de 5-3. Roser Tarragó, amb 3 gols, ha liderat l'atac espanyol. En el segon quart, Espanya ha mantingut la iniciativa gràcies a la feina de Paula Leiton des de la boia. Ha arribat a tenir un +4 (10-6) però la reacció hongaresa ha situat un perillós 10-8 al descans.

La sortida del tercer quart, però, ha tornat a posar les coses a lloc amb un +4 (12-8). Tres gols consecutius de Judith Forca han marcat el camí cap a la final i la diferència al final del tercer període ja era de cinc gols (14-9). El 15-9 de la capitana Pili Peña en l'inici de l'últim temps ha estat la sentència. El bitllet ja era a la butxaca i el partit s'ha acabat amb un contundent 16-9.

El rival d'Espanya a la final serà la totpoderosa Estats Units. Ha superat Austràlia per un inapel·lable 7 a 2. Espanya-Estats Units a la final, un clàssic del waterpolo mundial.

Anar al contingut