Charles Leclerc durant els primers lliures del GP Mònaco
Charles Leclerc durant els primers lliures del GP Mònaco (Reuters)
Fórmula 1

Ferrari domina la primera jornada d'entrenaments a Mònaco

Charles Leclerc es perfila com a màxim favorit per aconseguir la pole, just al davant del seu company d'equip, Carlos Sainz

Redacció Esport3Actualitzat

El gran circ de la Fórmula 1 fa una aturada al sempre especial Gran Premi de Mònaco. Montecarlo es transforma completament per acollir la cursa més glamurosa del món automobilístic. Històricament, aquest era un gran premi de quatre dies, ja que l'acció començava el dijous, a diferència de la resta. A partir d'aquest any, però, l'extens calendari obligarà a ajustar l'activitat de divendres a diumenge.

A la pista, Ferrari ha tornat a demostrar tot el seu potencial. Els del "cavallino rampante", especialistes en traçats amb revolts lents, han dominat la segona sessió de lliures a Mònaco. Charles Leclerc, amb el millor temps, es postula com a màxim favorit per aconseguir la pole, que en aquest circuit és pràcticament equivalent a guanyar la cursa. Carlos Sainz ha estat molt a prop del seu company i s'ha quedat a només 44 mil·lèsimes del pilot monegasc.

Max Verstappen s'ha mostrat més discret de l'habitual i ha estat per darrere del seu company, Checo Pérez, a les dues sessions disputades. Després de provar els durs i els mitjans a la primera sessió, Fernando Alonso ha rodat amb els pneumàtics més tous i ha pogut marcar el vuitè millor temps. 


Pérez planta cara als primers lliures

A la primera sessió de lliures, el més ràpid ha estat el Ferrari de Charles Leclerc; això sí, amb una petita diferència sobre Checo Pérez i Carlos Sainz. Max Verstappen, actual líder del mundial, ha estat quart, a gairebé dues dècimes del pilot monegasc. Fernando Alonso ha estat molt endarrerit i ha marcat un millor temps a més d'un segon del líder.

Els errors s'han repetit durant la primera presa de contacte amb el traçat. Els monoplaces eren molt difícils de controlar i molts dels pilots se n'han queixat a través de les ràdios. Les passades de frenada han estat habituals, però, tot i això, no hi ha hagut cap impacte contra les tanques. Sí que hi ha hagut un accident important a l'F2, on el pilot Jake Hughes ha perdut el control del seu monoplaça a la zona de la piscina.

Anar al contingut