Dakar

Fernando Alonso: "Si faig el Dakar serà amb Marc Coma. Seria impossible anar-hi amb algú altre"

El doble campió del món de Fórmula 1 confia que aquest dijous Toyota el confirmi com a pilot oficial pel pròxim Ral·li Dakar

Sebas GuimActualitzat

Fernando Alonso suma un any allunyat de la Fórmula 1, una disciplina que ha trobat a faltar. Les seves experiències a Daytona, Le Mans i la IndyCar suposen l'exploració de noves aventures. La pròxima que té en ment és el Ral·li Dakar, que aquesta temporada es disputarà a l'Aràbia Saudita. El pilot asturià ha estat, els últims mesos, fent un mestratge a les dunes, amb Marc Coma al seient del costat. En el cas que, dijous, Toyota el confirmi com a pilot oficial per a l'aventura sahariana, Alonso té clar que el pilot d'Avià, sis vegades campió del món i cinc vegades guanyador del Dakar, serà el seu copilot.

"Si faig el Dakar, el faré amb Coma, 100% segur. La meva experiència és molt curta i tota ha estat amb ell al costat. M'ha ensenyat molt, té una experiència increïble i llegeix molt bé el terreny, les dunes. Quan algú té un milió de quilòmetres d'experiència a les dunes, difícilment el pot sorprendre alguna cosa. Aquesta és l'experiència que em fa falta. Jo no necessito només un copilot que em llegeixi les notes. Necessito que també miri endavant i m'ajudi a pilotar en alguns moments."

L'adaptació a la terra no està sent gens senzilla per a Alonso, que considera els ral·lis l'esport més dur que existeix.

"A nivell de concentració, en cap esport et passes cinc hores sense poder parpallejar."

Tot i que no s'ho planteja de cara a la temporada que ve, Alonso ha tornat a deixar oberta la porta d'un possible retorn a la Fórmula 1 per a l'any següent, un 2021 en què hi haurà canvis importants en la normativa que podrien ampliar el ventall de cotxes amb possibilitats reals de guanyar grans premis.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut