Fernando Alonso, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Fórmula 1

Fernando Alonso s'acomiada de la Fórmula 1 després de 17 anys i dos campionats Mundials

Alonso abandona el Mundial amb un balanç de 32 victòries, 22 pole positions i 97 podis en els seus 17 anys de competició, on destaquen els títols mundials 2005 i 2006 i un triple subcampionat amb Ferrari

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

Fernando Alonso, doble campió del món de Fórmula 1 (2005 i 2006 amb Renault), ha posat punt final a la seva carrera a la Fórmula 1 i ho ha fet en l'últim gran premi de la temporada, el d'Abu Dhabi. El pilot asturià ho ha fet amb una onzena posició. Alonso té la necessitat d'afrontar nous reptes i emocions dins del món del motor. 

"M'agradaria ser recordat com un lluitador, un pilot que no es rendeix mai"

D'aquesta manera, Alonso abandona el Mundial amb un balanç de 32 victòries, 22 pole positions i 97 podis en els seus 17 anys de competició, on destaquen els títols mundials 2005 i 2006 i un triple subcampionat amb Ferrari.

L'any 2005, Fernando Alonso es va convertir amb 24 anys en el pilot més jove a guanyar un títol mundial de Fórmula 1.  Ni tan sols va haver d'esperar al final de la temporada, i al Brasil, dues curses abans d'acabar, es va emportar el primer campionat. 

El segon títol va arribar amb un Alonso que ja havia signat el seu pas a McLaren a finals del 2005. Allà esperava seguir augmentant el seu palmarès, però va viure un any complicat. Tot i això, l'asturià va lluitar fins a l'últim Gran Premi pel títol, i va acabar sent tercer. 

Després de pujar al calaix més alt del podi i els posteriors anys sense títol van fer que Fernando Alonso, que destaca pel seu caràcter competitiu, mirés cap a altres disciplines relacionades amb el motor. La 'Indy Car' i el Mundial de Resistència (WEC) el motiven i al pilot asturià li funciona. Al WEC és líder amb Toyota i aquest any va conquerir un dels seus somnis, les 24 Hores de Le Mans, de manera que ja només li queda guanyar les 500 Milles d'Indianapolis per culminar una 'triple corona' a l'abast de molt pocs. 

Veurem si l'adeu és definitiu. El seu amic i empresari Flavio Briatore va donar a entendre aquest dissabte que el pilot asturià estarà un any absent de la F1 i que podria tornar a córrer. Alonso estarà present, amb McLaren, en els testos de pretemporada que es disputaran a Montmeló.

Alonso ha penjat aquest missatge abans de la cursa d'Abu Dhabi, en el seu compte de Twitter:

Així l'ha acomiadat el seu equip: 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut