Felipe Massa
Felipe Massa, emocionat, en el moment d'entrar al "pit lane" d'Interlagos quan es va retirar de la Fórmula 1 l'any passat (Reuters)
Motor

Felipe Massa s'acomiada de la manera més inesperada i emotiva en el gran premi de casa

Un accident causat per una virolla sobre una pista plena d'aigua ha precipitat abans d'hora l'adéu del brasiler, que esperava dedicar una bona actuació en la darrera aparició a Interlagos

Actualitzat

De ben segur, el Gran Premi del Brasil no ha tingut el final que Felipe Massa havia planejat. El pilot de Williams havia avisat que la temporada 2016 seria l'última per a ell després d'una trajectòria exemplar d'una dècada i mitja a la Fórmula 1. Així que la penúltima cursa de l'any, a casa i davant la seva afició, s'esperava com un esdeveniment especial.

En la volta 49, les males condicions de la pista, a causa de la pluja, l'han traït en el revolt d'entrada a la recta. Una virolla l'ha fet impactar contra el mur i el monoplaça, totalment malmès, ha rebotat fins a l'accés a "boxes".

Felipe ha sortit del cotxe visiblement emocionat, i ben conscient del que significava el que tot just li avabava de passar. En el mateix voral ha rebut abraçades de diversos comissaris i de reporters gràfics. S'ha penjat una bandera a l'esquena, ha saludat la "torçida" de la tribuna del davant i, ja amarat de llàgrimes, ha emprès una llarga caminada fins al taller. La cursa estava mig aturada a causa de l'aparició del cotxe de seguretat, així que no hi havia perill. I tota l'atenció s'ha centrat en ell.

La imatge més emotiva del cap de setmana s'ha produït quan ha entrat al "pit lane". Tot el personal present se li ha atansat per consolar-lo, i els mecànics, els enginyers i els executius de tots els equips han sortit dels tallers per aplaudir mentre passava. Ha estat com una rua d'un sol home, fins que la seva família ha sortit a trobar-lo i l'ha acompanyat fins a la seu de Williams, on l'equip li ha fet el passadís dels campions. Pocs pilots han estat capaços de guanyar-se tant afecte en un món tan competitiu com el de la Fórmula 1.

De fet, Felipe Massa és retirarà a Abu Dhabi sense haver estat campió. Hi va estar a punt el 2008 en el mateix circuit d'Interlagos, però va perdre el títol amb Lewis Hamilton en l'últim segon en una de les escenes més tristes que ha ofert la Fórmula 1 els últims anys. En quinze anys, ha guanyat 11 grans premis i ha pujat al podi 41 vegades. I encara li queda gasolina per a una última sortida el 27 de novembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut