Carreño celebra la seva victòria sobre Gómez (EFE)
Tenis

Espanya supera l'Equador (3-0) en el debut a la Copa Davis

Feliciano López ha derrotat còmodament Roberto Quiroz (6-3, 6-3) en el primer partit, mentre que Pablo Carreño ha patit d'allò més per vèncer Emilio Gómez (5-7, 6-4, 7-6) en el segon. En el doble Carreño i Marcel Granollers han aconseguit el tercer punt.

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Feliciano López ha estat finalment l'escollit per Sergi Bruguera per jugar el primer punt de l'enfrontament contra l'Equador. D'aquesta manera, el mataroní Albert Ramos, cridat a última hora per substituir el lesionat Robert Bautista Agut, haurà d'esperar una altra oportunitat de jugar. El fet que López portés més entrenaments a l'escenari dels partits que Ramos i que es juguin els partits en pista ràpida poden ser les raons que han decidit el capità a escollir López per jugar.

Un trencament de servei en el quart joc del primer set i un altre en el 5è del segon parcial ha estat tot el que ha necessitat Feliciano López per derrotar el seu rival, el jugador número 291 del món, Roberto Quiroz, de 29 anys. Tret del joc inicial del partit, en què ha hagut d'afrontar fins a quatre pilotes de trencament, el servei de Feliciano ha funcionat molt bé. Duel entre dos esquerrans que el de Toledo ha resolt amb comoditat.

Carreño pateix, però acaba imposant-se

En el segon partit, Pablo Carreño també era clarament favorit davant d'Emilio Gómez -el fill del mític jugador equatorià Andrés Gómez-, però ha patit d'allò més per guanyar el partit en 2 hores i 39 minuts. Gómez s'ha emportat el primer set per 7 a 5 de manera inesperada. Carreño ha reaccionat i ha guanyat el segon set per 6 a 3. I en el tercer dominava per un clar 5 a 2 i ha arribat a tenir dues pilotes de partit. Semblava que tot estava dat i beneït, però aleshores Gómez ha deixat anar el braç, ha començat a repartir cops de drive que han acabat desarbolant l'espanyol. Gómez ha remuntat, ha forçat el desempat, on ha comès una doble falta que, al capdavall, ha facilitat una mica les coses a un Carreño que tenia moltíssimes dificultats per tancar el partit. Una volea a la qual Gómez ha intentat inútilment arribar ha estat el punt definitiu. Era la quarta pilota de partit per a l'asturià. Res a veure el partit d'avui amb l'únic enfrontament previ. Va ser a Indian Wells, a l'octubre. Carreño va guanyar aquell dia per 6 a 1 i 6 a 4.

Sorpresa amb Carreño en el doble

Sorprenentment, Sergi Bruguera ha apostat per Pablo Carreño, en comptes de Feliciano López, per jugar el partit de dobles, tenint en compte que l'asturià acaba de jugar un partit llarg. Ha fet parella amb el barceloní Marcel Granollers. Han superat la parella equatoriana formada per Gonzalo Escobar i Diego Hidalgo per 6-4, 6-7 i 7-6. La parella espanyola perdia per 5 a 3 en el tercer set, però ha aconseguit remuntar i guanyar finalment el partit després de 2 hores i 44 minuts.

El segon partit del grup per a Espanya serà diumenge contra Rússia, sens dubte el gran favorit per guanyar la competició, ja que compta amb Daniïl Medvédev (número 2 del món), Andrey Rublev (5), Aslan Karàtsev (18) i Karen Katxànov (29).