Federer celebra la victòria contra Djokovic (Reuters)
Tenis

Federer es desfà de Djokovic i permet a Nadal acabar l'any com a número 1 del món

El suís n'ha tingut prou amb una hora i 13 minuts per superar el serbi en dos sets per 6-4 i 6-3 i classificar-se com a segon de grup per a les semifinals del Masters

Rafael Nadal no està classificat encara per les semifinals del Masters, però acabarà l'any com a número 1 del món per cinquena vegada en la seva carrera. I tot, gràcies a la derrota de Novak Djokovic contra Roger Federer. El suís n'ha tingut prou amb una hora i 13 minuts per superar el serbi en dos sets per 6-4 i 6-3 i classificar-se com a segon de grup per a les semifinals del Masters. Federer ha liquidat el partit amb 12 serveis directes, 23 cops guanyadors i només cinc errors no forçats. D'aquesta manera s'ha revenjat de la final de Wimbledon, en què Djokovic el va superar quan ja semblava que tenia el partit guanyat.

En un partit sense transcendència per a la competició, l'italià Matteo Berrettini ha obtingut la victòria contra Dominic Thiem, que ja tenia assegurada la classificació. L'italià ha derrotat l'austríac per 7-6 i 6-3, aprofitant que Thiem ha jugat molt relaxat, esperant saber quin serà el seu rival en les semifinals. En l'altre grup, Tsitsipas ja està classificat, i les opcions de Nadal passen per una victòria contra Tsitsipas i que Medvédev s'imposi a Zverev.