Ciclisme

Fabio Jakobsen es desperta del coma sense danys cerebrals

El ciclista neerlandès es troba en bon estat, dins de la gravetat, després de les lesions que es va fer al cap en la violenta caiguda a la Volta a Polònia
Actualitzat
Fabio Jakobsen, en primer terme, abans del violent accident que va tenir lloc a la línia d'arribada a Katowice (EFE)

Fabio Jakobsen ha sortit del coma induït en què es trobava des de l'operació que li van fer dimarts. Segons ha informat l'organització de la Volta a Polònia, Jakobsen no presenta danys en òrgans vitals i únicament té importants lesions a la cara. El corredor neerlandès va caure en l'esprint de la primera etapa de la prova, quan va ser arraconat pel seu compatriota Dylan Groenewegen en els metres finals. Va ser immediatament operat en un hospital de la ciutat de Katowice, durant més de cinc hores, i des de llavors es mantenia en coma induït.

 

L'altre ciclista implicat en l'accident, Dylan Groenewegen, va fer públic un comunicat dimecres, en què admetia la seva culpa i demanava perdó pels danys ocasionats als companys que es van veure afectats, entre ells el català Edu Prades, que va patir lesions lleus.

 

 

L'equip de Groenewegen, el Jumbo Visma, ha fet públic un comunicat aquest divendres a la tarda anunciat que el ciclista queda apartat fins que no la UCI, la Unió Ciclista Internacional, no decideixi quines sancions emprén en contra del neerlandès:

 

Anar al contingut