Romain Bardet celebra la seva victòria d'etapa al Tour (@LeTour)
Ciclisme

Fabio Aru desbanca Chris Froome del liderat del Tour en la primera etapa dels Pirineus

Chris Froome ha cedit el mallot groc a mans de l'italià Fabio Aru, tot i que la victòria d'etapa se l'ha acabat emportant el francès Romain Bardet, el més fort en l'ascensió final al Peyragudes

Actualitzat

La dotzena etapa de Tour, la primera etapa de muntanya als Pirineus, ha provocat un inesperat canvi de líder a la classificació general. Chris Froome ha cedit el mallot groc a mans de l'italià Fabio Aru, tot i que la victòria d'etapa se l'ha acabat emportant el francès Romain Bardet

En l'última ascensió al curt però dur port del Peyragudes, de segona categoria, els favorits han aguantat fins als últims metres per fer l'atac definitu. En una duríssima rampa final del 16%, Bardet ha estat el més fort i s'ha imposat amb dos segons d'avantatge sobre Rigoberto Urán i Aru, mentre que Froome ha cedit 22 segons a la línia d'arribada.

En els ports anteriors, l'equip Sky sempre ha mantingut el control de manera ferma i no ha permès cap atac amb un ritme constant. Per davant, el britànic Stephen Cummings ha estat l'últim supervivent de l'escapada del dia però finalment ha estat atrapat pel grup dels favorits. En l'ascensió al Peyresourde, els caps de files no ho han provat tot i l'ensurt de Froome i Aru en la baixada, on han estat a punt de caure, i han reservat forces per a l'última pujada.

Froome, que no acostuma a donar símptome de debilitat, ha perdut una mica de terreny en els metres finals i Aru, tercer a la meta, s'ha situat com a nou nou líder de la classificació general amb només sis segons d'avantatge sobre el britànic i 25 respecte a Bardet, que ha sumat una gran victòria i es manté com la gran esperança francesa per tornar a conquerir el Tour.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut