Futbol

Èxits, fracassos i comptes pendents d'un any de la Lliga professional de futbol femení

El primer any no ha estat senzill, començant per la vaga arbitral que va encetar la temporada

Redacció Esport3Actualitzat

L'inici no podria haver estat pitjor. La Lliga F es va estrenar amb una vaga del col·lectiu arbitral, que va haver d'ajornar la primera jornada del campionat. Quan la crisi va quedar superada, només es podia mirar al futur amb optimisme. L'estrena del futbol femení professional ha passat per diverses etapes en aquesta primera temporada, amb alguns èxits en l'àmbit econòmic i conflictes pel conveni col·lectiu.

La competició va néixer amb una injecció de 22 milions i mig d'euros del CSD, que està sent utilitzada per invertir en infraestructures, tant a nivell organitzatiu, com pels mateixos clubs. La Lliga F, però, s'ha trobat amb dificultats en la presa de decisions, per disputes de competències amb la Federació Espanyola de Futbol.

Beatriz Álvarez (presidenta de la Lliga F): "És important que se'ns reconeguin quines competències tenim, per poder treballar i construir. L'entesa amb la Federació no ha respost a les expectatives que teníem, pensava que seria més fàcil. El CSD tampoc ens ha ajudat en la mediació."

Beatriz Álvarez, presidenta de la Lliga F

La professionalització va anar acompanyada d'una riuada de diners pels drets audiovisuals de la competició i per la venda d'actius comercials, un total de 77 milions d'euros, que rebrà en els pròxims 5 anys. Aquest flux de diners és un dels arguments que els sindicats estan utilitzant en les negociacions del nou conveni col·lectiu.

Amanda Gutiérrez (presidenta de Futpro): "No podem continuar amb un salari que no permeti que les jugadores es puguin dedicar al 100% a la seva professió."

Des de la patronal s'apunta a protegir la sostenibilitat de la competició per no fer perillar tot el procés. 

Mentrestant, la primera Lliga F s'ha pogut seguir per televisió, un objectiu prioritari, després de l'apagada audiovisual que s'havia viscut les tres temporades anteriors. La visibilització del futbol femení és la principal eina per al creixement d'un producte emergent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut