Ricky Rubio, durant el partit contra el Japó de Tòquio 2020 (EFE)
Jocs olímpics

Espanya guanya el Japó amb un recital de Ricky Rubio

Victòria solvent del combinat de Sergio Scariolo el dia del recital de Luka Doncic amb Eslovènia

La selecció espanyola de Bàsquet ha aconseguit la victòria davant el Japó per 77 a 88 en la seva estrena a Tòquio 2020. Ricky Rubio ha liderat el conjunt de Sergio Scariolo amb 20 punts i 9 assistències.

El combinat espanyol ha trencat el partit en el segon quart amb un parcial de 0 a 19 a favor. Els 39 punts entre Hachimura i Watanabe, els més destacats dels anfitrions, no han estat suficient per igualar el joc dels d'Scariolo. Gran partit també de Víctor Claver amb 13 punts i 9 rebots. El próxim partit de la selecció espanyola serà dijous a les 14 hores contra l'Argentina, que ha perdut contra Eslovènia

Recital i rècord de Doncic

Luka Doncic ha establert un rècord en la seva estrena en uns Jocs Olímpics. Els seus 31 punts al descans davant l'Argentina són la màxima anotació d'un jugador en la primera meitat d'un partit. Doncic ha acabat amb 48 punts, 11 rebots i 5 assistències, i la selecció eslovena s'ha imposat a l'Argentina (118-100) amb més claredat del que anticipaven els pronòstics.

Eslovènia i l'Argentina juguen al grup d'Espanya, que aquest mateix dilluns s'estrena en la competició contra el Japó.