Megan Rapinoe celebra el primer gol que han marcat els Estats Units a la final de la Copa del Món (EFE)
Mundial de França

Els EUA revaliden el títol de campions del món de futbol després de superar en la final Holanda (2-0)

Les "oranje" han mantingut una solidesa defensiva que els ha permès no encaixar durant el primer temps, però en el segon, les nord-americanes han fet valer el seu potencial per imposar-se amb gols de Rapinoe, de penal, i Lavelle. Els Estats Units, que van arribar com els grans favorits i el rival a batre en aquest Mundial de França, repeteixen corona de campions del món.

Maria Fernández VidalActualitzat

No hi ha hagut gols en un primer temps molt igualat pel que fa a la possessió, però amb més ocasions per a les nord-americanes. Holanda no ha xutat a porteria durant els primers 45 minuts, però ha estat molt sòlida defensivament, generant problemes en atac a les rivals. Però quan Alex Morgan i Megan Rapinoe han trobat espais, la portera Van Veenendaal ha fet brillants intervencions per mantenir el marcador a zero, sobretot en els minuts previs al descans.

El segon temps ha reproduït un guió similar fins que, en la lluita per controlar una pilota, la blaugrana Stefanie Van der Gragt ha fet penal a Alex Morgan. L'àrbitra ha consultat el VAR i ha xiulat la pena màxima, que Megan Rapinoe ha transformat en l'1-0. Ha estat el sisè gol en cinc partits per a la capitana nord-americana.

Van der Gragt ha tornat a ser tristament protagonista en el segon gol del partit perquè no ha reaccionat davant d'una gran jugada individual de Rose Lavelle, que ha transformat amb genialitat el 2-0 al minut 69.

Amb el marcador clarament a favor, ofensiva del combinat de Jill Ellis que les "oranje" han suportat amb un important desgast físic fins al final. No s'ha mogut el marcador i el 2-0 ha donat el títol de campiona del món a una selecció, la dels Estats Units, que va arribar com el rival a batre i que ha demostrat la seva potència i solidesa des de la fase de grups fins a la final, i que ha revalidat la corona mundial aquest diumenge a Lió.