El gest de protesta de Feyisa Lilesa (Reuters).
El gest de protesta de Feyisa Lilesa (Reuters).
Olimpisme

Etiòpia no castigarà Feyisa Lilesa, plata a Rio en Marató, per la seva protesta contra la repressió dels oromo

L'atleta va aprofitar el seu moment de glòria als Jocs de Rio per protestar contra la política del seu govern respecte a l'ètnia oromo

Actualitzat

El govern d'Etiòpia ha garantit aquest dilluns que no prendrà cap represàlia contra el guanyador de la medalla de plata en marató dels Jocs de Rio, Feyisa Lilesa. L'atleta etíop va travessar la línia de meta amb els braços creuats per sobre del seu cap, un gest de protesta per la situació que viu l'ètnia oromo, a la qual pertany, al seu país.

Lilesa va assegurar que "a Etiòpia, els oromo som reprimits pel govern. Ens maten i ens engarjolen, som sospitosos pel simple fet de ser oromos. Tinc parents empresonats i portaré la protesta de la meva gent allà on vagi". El medallista també va afirmar témer per la seva pròpia seguretat en tornar al seu país.

Aquest dilluns, un portaveu governamental ha afirmat que "és un atleta que ha guanyat una medalla de plata pel seu país. Tot i que els missatges polítics no estan permesos als Jocs Olímpics, serà rebut amb tots els honors juntament amb la resta de l'equip".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut