Etienne Green, abans de començar el partit (@ASSE)
Futbol Internacional

Étienne Green, el debut més rocambolesc amb el Saint-Étienne... i de verd

Nascut a Colchester, a Anglaterra, el van batejar així per honorar els orígens de la seva mare. Ara, a França, tothom el coneix després d'estrenar-se amb Les Verts i parar un penal decisiu a les acaballes del partit contra el Nimes. Capritxos del destí, el primer partit d'Étienne Green amb el Saint-Étienne va ser vestit de verd.

El destí, sovint, és molt capritxós. Étienne Green, de pare anglès i mare francesa, va néixer fa 20 anys a Colchester, al comtat d'Essex. El van batejar en honor a les arrels de la seva mare. Quan el nen va fer els quatre anys, la família Green es va instal·lar a Saint-Étienne, al departament del Loira. I el petit Étienne no va trigar gaire a enrolar-se al planter de Les Verts. Tot quadrava. I aquest cap de setmana, per fi, va debutar amb el primer equip... i sent decisiu.

 

 

El Saint-Étienne dominava 2 a 0 al camp del Nimes, en un partit crucial per escapar-se de la zona de descens. Faltaven pocs minuts per al final quan l'àrbitre va assenyalar un penal en contra. Étienne Green va aturar el xut de Renaud Ripart i va certificar tres punts vitals per a les aspiracions de l'equip. Així el van rebre els companys al vestidor.

 

 

Étienne Green és, en realitat, el tercer porter de l'equip. I va debutar per les lesions de Jessy Moulin i Stefan Babic. El més curiós, però, és que ho va fer amb un uniforme de color verd. No és gens habitual. L'equipació titular dels jugadors del Saint-Étienne és verda, però a Nimes van vestir-lo amb samarreta blanca... i Green va vestir, com no podia ser d'una altra manera, de color verd.

 

 

En va fer broma a les xarxes Jérémie Janot. És tota una institució al Saint-Étienne. Hi va jugar més de 15 temporades, i gairebé 400 partits, però només quatre amb l'uniforme verd. Amb Green, casualment o no, no podia ser d'una altra manera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut