Estrada Fernández, a l'esquerra, i la furgoneta, a la dreta
Estrada Fernández, obligat a fer de VAR des d'aquesta furgoneta
Futbol

Estrada Fernández denuncia represàlies de la RFEF: el posen en una furgoneta

L'àrbitre lleidatà va haver de fer el VAR del Getafe-Elx des d'una furgoneta

Redacció Esport3Actualitzat

L'àrbitre lleidatà de Primera Divisió Xavier Estrada Fernández ha interposat una demanda en matèria de tutela de drets fonamentals i una reclamació addicional per danys i perjudicis contra la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

El seu advocat, Jorge Culleré, ha escrit un comunicat en què denuncia que la federació va impedir a Estrada Fernández entrar a les instal·lacions de la Ciudad del Fútbol de Las Rozas i el va obligar a treballar en una furgoneta.

Segons el comunicat, la intenció és "humiliar" l'àrbitre "davant dels seus companys" com a represàlia per haver posat una demanda de reclamació de drets laborals contra la RFEF.

No ha estat l'única represàlia que hauria pres l'RFEF, que l'ha deixat fora de les designacions arbitrals per les jornades 37 i 38 per primera vegada aquesta temporada. De fet, cap dels àrbitres que va iniciar una reclamació de drets laborals hauria estat convocat.

El cas Vinícius Jr, pel mig

La defensa d'Estrada Fernández denuncia que l'ens federatiu està utilitzant "una suposada negligència arbitral davant dels atacs racistes" per justificar davant de l'opinió pública la no designació de l'àrbitre lleidatà.

Considera que volen presentar els set àrbitres reclamants com a "caps de turc" quan en realitat han estat apartats "com a represàlia per les demandes interposades contra l'RFEF, en el legítim exercici dels seus drets laborals".

 

Anar al contingut