Espanyol

Esteban Granero: "No tinc cap dubte que anirem cap endavant"

Un dels capitans de l'Espanyol ha passat aquest dimarts pel programa "Popap" de Catalunya Ràdio per parlar de l'empresa d'intel·ligència artificial aplicada a l'esport de la qual és el director general corporatiu i assegura que el seu estat d'ànim és optimista tot i la situació delicada que viu el conjunt blanc-i-blau a la Lliga

Actualitzat

Cada vegada hi ha més futbolistes professionals que decideixen convertir-se en empresaris emprenedors en altres camps. El blaugrana Gerard Piqué n'és un exemple, però a l'Espanyol hi ha un cas semblant com el d'Esteban Granero.

Un dels capitans del conjunt blanc-i-blau ha passat aquest dimarts pel programa "Popap" de Catalunya Ràdio per parlar de l'empresa d'intel·ligència artificial aplicada a l'esport de la qual és el director general corporatiu. L'empresa es diu Olocip, la va crear fa poc més de 4 anys i es dedica a donar bàsicament serveis d'intel·ligència artificial aplicada a l'esport a clubs professionals de futbol tant de la Lliga espanyola com de la Premier League i la Sèrie A italiana, entre d'altres. I és que per Granero el futbol també és ciència.

"Absolutament, jo crec que hi ha ciència darrere de qualsevol cosa i el futbol, amb tot el que té d'atzarós, té una ciència probabilística. No és una ciència determinista. És a dir, és impossible endevinar amb exactitud el que passarà en un partit o quin serà el rendiment d'un jugador, però sí que pots acotar amb probabilitats quin serà aquest futur."

Des d'Olocip se subministren als clubs interessats des d'anàlisis predictives de partits fins a "scouting" intel·ligent i fins i tot medicina preventiva per als jugadors. I és que cal pensar que en només un partit poden arribar a extreure fins a 20 milions de dades i més de 1.100 jugades que després són analitzades i processades. S'analitzen tots els aspectes relacionats amb el futbol i el futbolista. Fins i tot l'estat d'ànim, que en el seu cas, i tot i la situació delicada que viu l'Espanyol a la Lliga, assegura que és optimista.

"Sincerament, el meu estat d'ànim és molt, molt optimista. Crec que estem en una situació complexa i complicada de la qual tenim tots els fonaments i totes les capacitats per sortir. A més hi ha una conjunció, hi ha un pla i tant els jugadors com el cos tècnic sabem el que hem de fer i per tant no tinc cap dubte que anirem cap endavant."

Granero també ha parlat al "Popap", tractant-se de noves tecnologies, del VAR i de la seva funcionalitat tan debatuda últimament.

"A mi el VAR em sembla conceptualment important. És bo que es redueixin les injustícies que hi ha des d'un punt de vista. Si hi hagués només un àrbitre, com hi ha hagut tradicionalment, i penso que a nivell d'execució i a nivell programàtic, pot millorar i ha de millorar, però estem en el seu segon any de vida."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut