Ciclisme

Esteban Chaves guanya l'etapa reina de la Volta i Adam Yates manté el liderat

El colombià ha atacat a falta de poc més de 7 km per a la línia d'arribada i ha creuat victoriós la meta a Port Ainé en una jornada plàcida per al líder de la classificació general

David CarballoActualitzat

L'etapa reina de la Volta a Catalunya ha servit per confirmar la fortalesa de l'Ineos, l'equip del líder Adam Yates, que ha controlat amb mà de ferro l'última ascensió a Port Ainé i que li ha permès mantenir un dia més el liderat de la classificació general. El fort ritme que han imprès en la pujada primer Rohan Dennis i després Richard Carapaz han fet que la resta de favorits hagin esperat molt bé el moment just per provar un atac. El colombià Esteban Chaves, a set quilòmetres per a la meta, ha estat el més valent i s'ha acabat emportant la victòria.

La jornada ha estat marcada per quatre baixes a la línia de sortida a Ripoll, la més important, la de Jay Hinley, segon a l'últim Giro, i per una escapada de 12 corredors amb la presència del català Antonio Pedrero. En la segona ascensió del dia, el coll del Cantó, Lenard Känma ha atacat i ha marxat en solitari, però la seva aventura no ha fructificat i ha estat neutralitzat a falta de 14,5 km per a la línia de meta.

Amb l'escapada neutralitzada, l'Ineos ha marcat el ritme al capdavant del gran grup fins que a poc més de 7 km per al final, el colombià Esteban Chaves, novè de la general a 1:21 de Yates, ha estat el primer a trencar les hostilitats amb un atac valent però no ha pogut obrir un forat superior als 20 segons respecte la resta de favorits.

Per darrere, el mallorquí Enric Mas i Nairo Quintana han intentat reaccionar sense gaire èxit i Chaves ha mantingut la primera posició aprofitant que no hi ha hagut atacs al gran grup i finalment ha estat capaç de creuar victoriós la línia d'arribada amb set segons d'avantatge sobre el grup de favorits encapçalat per Michael Woods i Geraint Thomas.

A la classificació general no hi ha hagut canvis i Adam Yates ha mantingut sense problemes el mallot de líder en una jornada més plàcida del previst. Només el portuguès Joao Almeida ha cedit en la part final i ha estat desbancat del podi provisional dominat per tres ciclistes de l'Ineos.

ARXIVAT A:
La Volta
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut