Márquez fa el gest de la victòria
Márquez fa el gest de la victòria (EFE)
MotoGP

Espectacular pole d'Àlex Márquez en MotoGP, venint de la Q1; Brad Binder guanya l'sprint

Aposta arriscada pels neumàtics de sec d'Àlex Márquez en el Gran Premi de l'Argentina

Xavier GuillénActualitzat

Quin gran qualificatiu ha fet Àlex Márquez. A la Q1 ha acabat segon i ha passat a la Q2. Ha estat un pas complicat, perquè ha caigut a l'última volta i quan ha agafat la moto ha hagut de marxar corrent cap al vial perquè la Ducati s'estava incendiant.

Tot seguit ha marxat cap al box i en el darrer sospir de la Q2 ha anotat la pole position. Márquez s'ha arriscat moltíssim en muntar neumàtics de sec a la part final quan la pista encara estava molla. També han fet aquest canvi Marco Bezzecchi, segon classificat, i Pecco Bagnaia, tots tres amb Ducati, que copen la primera línia de la graella.

Aquesta és la primera pole position d'Àlex Márquez en MotoGP. A l'anterior cursa va ser el seu germà Marc qui va marcar la pole.

Tot i el domini dels pilots d'Aprilia ahir, Aleix Espargaró i Maverick Viñales han pecat de ser conservadors per no canviar els neumàtics d'aigua. El de Roses sortirà de la segona línia i el de Granollers, de la tercera.

Àlex Márquez, en un moment de la cursa
Àlex Márquez, en un moment de la cursa (EFE)

Ambient agredolç a l'equip Yamaha. Gian Franco Morbidelli ha sorprès amb un quart lloc que el situa en la segona línia, mentre que Fabio Quartararo, desè, és a la quarta línia, que tanca el català Àlex Rins. L'excampió del món ha acabat molt empipat en un entrenament espectacular d'Àlex Márquez.

Brad Binder guanya l'sprint des del quinzè lloc

Pel que fa a la prova sprint, el vencedor ha estat Brad Binder, tot i sortir de la quinzena posició. El sud-africà de KTM s'ha endut la seva primera carrera d'aquesta modalitat partint des de la quinzena posició, a la penúltima línia de la formació de sortida del Gran Premi, i per escassament 72 mil·lèsimes de segon sobre el seu perseguidor immediat, l'italià Marco Bezzecchi de Ducati. En tercera posició, el també italià Luca Marini, també de Ducati. 12 punts, 9 i 7 per a cadascun d'ells, amb independència del que facin diumenge al Gran Premi.

Alex Márquez, una altra Ducati, va tenir la responsabilitat de sortir per primera vegada en la seva trajectòria esportiva des de la "pole position". Finalment, ha acabat aquesta cursa programada a 12 voltes en cinquena posició. 5 punts al sarró per al petit de la nissaga de Cervera.

 

 

Anar al contingut