Una imatge del derbi del gener passat (EFE)
Futbol

Espanyol-Barça: els blaugranes posen a prova el liderat en un dels derbis més igualats

Primer derbi de la temporada. El Barça visita l'estadi de Cornellà disposat a defensar el liderat de Primera contra un Espanyol que vol seguir donant alegries a la seva afició

Actualitzat

Després de recuperar el liderat de la Lliga la jornada passada, el FC Barcelona es posarà de nou a prova aquest dissabte (20.45) en el derbi contra l'Espanyol, un dels més exigents dels últims anys. A diferència d'altres temporades, el partit d'avui arriba en un clima d'esportiva cordialitat, i l'exemple més clar és la foto que aquest divendres es van fer els entrenadors de tots dos equips.

Gener del 2007. Aquesta és la data de l'última victòria de l'Espanyol sobre el Barça com a local en partit de Lliga. Aquell dia, el tècnic periquito era Ernesto Valverde. Des de llavors, 4 empats i 6 derrotes. L'Espanyol és el seu rival preferit: li ha marcat 6 gols, un dels quals va ser la temporada passada.

Els blanc-i-blaus encadenen tres derrotes en el campionat, però es mantenen a la part alta de la taula. A més, el partit segueix sent molt esperat, tant per l'afició periquita com pels futbolistes, que confien a reafirmar la seves bones sensacions i assentar-se de manera més sòlida en la classificació.

I és que l'Espanyol s'ha mostrat especialment fort al seu estadi aquesta temporada. Els de Rubi únicament han perdut una vegada a l'RCDE Stadium (1-3 contra el Girona). La resta de compromisos s'han saldat amb victòries.

Després de donar descans a molts dels seus titulars en el partit de Copa del Rei davant la Cultura Lleonesa, l'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, podrà treure un onze de garanties a l'RCDE Stadium.

Valverde recupera Luis Suárez per al partit. D'altra banda, Arthur és baixa en una convocatòria on també han entrat Miranda i Iñaki Peña, del filial. Són baixa per lesió Sergi Roberto, Malcom Felipe de Oliveira, Samuel Umtiti, que és a Qatar recuperant-se dels seus problemes al cartílag de la cama esquerra, i Rafinha Alcántara, recentment intervingut del trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre.

Malgrat tornar a liderar el campionat després de guanyar el Vila-real al Camp Nou (2-0), el Barça continua mostrant seriosos dubtes en el seu joc. El derbi, en qualsevol cas, sempre és un partit especial, on poc importa l'estat previ dels dos equips. Tots dos sortiran disposats a mostrar la seva millor versió, conscients de la importància del partit per als seus seguidors.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut