Laia Palau intenta controlar la pilota (EFE)

Espanya, vigent campiona d'Europa, obre l'Eurobasket amb un triomf sobre Lituània per 58 a 72

Espanya ha començat la defensa del seu títol de campiona d'Europa amb una clara victòria sobre Lituània. La bona defensa de l'equip i l'encert en atac d'Alba Torrens i Astou N'Dour han estat les claus del resultat

Espanya, amb les catalanes Laia Palau, Sílvia Domínguez, Núria Martínez, Anna Cruz, Marta Xargay i Lucila Pascua,  ha debutat amb victòria en l'Eurobasket femení, que es disputa a Hongria i Romania. En el seu primer partit del Grup D, les noies de Lucas Mondelo han derrotat per 58 a 72 la Lituània de la jugadora de l'Spar Citylift Girona Vita Kuktiene (7 punts, 3 rebots). La bona defensa de les vigents campiones d'Europa, molt centrada a no concedir triples, ha anul·lat el joc d'atac de les bàltiques.

Liderades en atac per la balear Alba Torrens (18 punts, 7 rebots, 6 assistències), Espanya guanyava 15 a 28 al descans. En el tercer quart, aprofitant la versatilitat d'una Astou N'Dour (22 punts, 12 rebots) que ha despertat després del descans, les vigents campiones han marxat de 20 punts. Dos triples consecutius han despertat unes lituanes que han reduït el desavantatge fins als 12 punts, però que han tancat el període perdent 35 a 49. En l'últim quart ja no han pogut discutir el triomf de les espanyoles.