Sergio Ramos, Isco i Sergio Busquets celebren un dels gols que Espanya ha marcat a Suècia (EFE)

Espanya s'exhibeix contra Suècia i encarrila la classificació per a l'Eurocopa (3-0)

La selecció espanyola ha fet un pas de gegant per classificar-se per a la fase final de l'Eurocopa 2020 després de guanyar Suècia, el seu rival més fort, per 3-0, en un partit jugat a l'estadi Santiago Bernabéu de Madrid

Xavi TorresActualitzat

En la primera part, amb Jordi Alba i Sergio Busquets com a únics catalans titulars, la selecció espanyola ha estat molt superior però no ha estat de capaç de plasmar-ho en el marcador. En tres minuts, els que van del 14 al 16, la selecció encara dirigida per Robert Moreno –Luis Enrique segueix de baixa– ha pogut sentenciar el partit. Isco (14'), Fabián Ruiz (14'), Parejo (15') i Ramos (16') han obligat el porter suec Olsen a fer quatre parades increïbles. I encara en aquest minut 16, una pilota profunda per a Parejo ha acabat a la xarxa rematada pel seu company al València, Rodrigo. L'àrbitre escocès, George Collum, s'ha equivocat i ha anul·lat el gol per fora de joc. Amb el VAR desactivat en aquesta competició, no hi hagut rectificació. La lesió de Claesson als 23 minuts ha aturat el bon futbol espanyol. El migcampista ofensiu suec s'ha lesionat al genoll i ha hagut de ser substituït per Johansson, un futbolista d'un perfil més defensiu que ha ordenat el conjunt suec i ha impedit la selecció espanyola crear més perill. Això sí, el primer temps s'ha tancat amb 8 xuts, 9 córners i un 75% de possessió de la Roja. De Suècia, en atac, cap notícia.

Res ha canviat en els plantejaments a la segona part. Setge absolut dels jugadors espanyols que han tancat a Suècia a la seva àrea, amb Isco com a rematador en les dues primeres opcions (53' i 54'). Quaison, a l'hora de partit, ha xutat per primera vegada contra Kepa en l'acció anterior al primer gol del partit. Als 63 minuts, centrada d'Asensio contra el braç desplegat de Larsson. Penal. Sergio Ramos l'ha transformat enganyant molt bé el porter suec. A partir d'aquest moment, Espanya ha jugat molt còmode, dominant la possessió –amb Busquets i Parejo, esplèndids– i buscant el moment per a sentenciar. El 2-0 ha arribat, també de penal –d'Helander a Morata–, als 84 minuts. El mateix Morata, que acabava de sortir al terreny de joc, ha batut Olsen pel mateix costat que ho havia fet anteriorment Ramos. I dos minuts després, el tercer, en un xut creuat de Mikel Oyarzábal, també acabat d'incorporar al partit. Els catalans Pau López i Sergi Roberto, i el futbolista de l'Espanyol Mario Hermoso no han jugat cap minut.

Espanya domina tranquil·lament el grup F amb 12 punts en quatre partits, cinc més que els seus dos perseguidors, les seleccions de Suècia i Romania. La competició, ara, s'atura fins al 5 de setembre.