Handbol

Espanya revalida el títol de campiona d'Europa d'handbol en superar Croàcia 22-20

El combinat obté el segon campionat consecutiu i el passaport per als Jocs Olímpics de Tòquio

Joan FerranActualitzat

La selecció espanyola ha sumat el seu segon europeu d'handbol i s'ha proclamat campiona per segona vegada consecutiva en la seva tercera final. El premi d'aquest títol és la classificació directa per als Jocs Olímpics de Tòquio.

La igualtat ha presidit els primers minuts de partit. Malgrat que els croats s'han situat amb un 0 – 2 d'inici, els dos equips s'han alternat avantatges curts. Croàcia ha demostrat eficiència ofensiva en el tram inicial i ha tingut un màxim avantatge de 3 gols (7-10) en el minut 18. Un fet que ha obligat a demanar temps mort a Jordi Ribera. L'aturada ha tingut l'efecte desitjat: el canvi d'una defensa 5-1 a una altra de 6-0, l'entrada a pista del porter del Barça Gonzalo Pérez de Vargas i tres gols seguits de Jorge Maqueda han trencat la dinàmica de la final. Els croats han estat 11 minuts sense marcar i la selecció espanyola ha capgirat el marcador per marxar manant al descans per 12-11.

En l'inici de la represa, Croàcia ha intentat sorprendre Espanya, substituint el seu porter per tal de buscar superioritat numèrica. La tàctica no ha sortit bé perquè Espanya ha marcat dos gols a porteria buida i ha obert una escletxa de quatre gols (16-12). La reacció croata no ha trigat a arribar i els balcànics han tornat a entrar al partit i fins i tot a capgirar-lo (18-19). L'efectivitat del blaugrana Aleix Gómez des de punt de penal, autor de cinc gols, i unes passes de Karacic en l'últim minut, han esvaït les opcions croates. Dujsebaev ha marcat el 22-20 definitiu quan faltaven 24 segons per desfermar l'eufòria del combinat espanyol.