Handbol

Espanya no es deixa sorprendre per Eslòvenia (34-32)

La selecció espanyola d'handbol s'ha classificat per tercera vegada consecutiva per disputar la final del Campionat d'Europa, i ho farà contra Croàcia, que ha vençut Noruega (28-29)

Miquel RibasActualitzat

L'equip de Jordi Ribera ha començat fred i li ha costat cinc minuts a marcar el primer gol, però un cop superada la porteria d'Eslovènia, ja no hi hagut marxa enrere. L'equip espanyol ha dominat al seu rival a base de ràpids contracops i a la efectivitat de Ferran Solé i sobretot d'Ángel Fernández, màxim anotador en aquest període amb cinc gols. Al descans, s'ha arribat amb avantatge espanyol de cinc gols 20 a 15 després d'un golàs que ha culminat el veterà Raúl Entrerríos.

La segona part ha començat amb domini de l'equip espanyol que tot i veure reduïdes les diferencies a tres i quatre, ha sabut frenar l'equip eslovè. Semblava que seria així fins al final, però l'equip de Jordi Ribera s'ha vist desbordat en el tram final gràcies a un parcial de tres gols que ha donat vida als balcànics. A falta d'un minut pel final, Dolenec ha situat Eslovènia a un sol gol de diferència d'Espanya, 33-32. Hi ha hagut cert desconcert en l'equip. I quan els àrbitres estaven a punt d'assenyalar un passiu en atac a Espanya, ha aparegut Alex Dujshebaev. El jugador ha agafat la responsabilitat i ha sentenciat amb un gran gol. Era el 34-32 final i el seu sisè gol.

Espanya s'ha pres la revenja del preolímpic de Malmö, a Suècia, disputat el 2016. Llavors, una derrota davant els eslovens va privar la selecció espanyola de classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio. Aquest diumenge s'enfrontarà a Croàcia a les 16.00 per disputar la seva tercera final europea consecutiva.