La Candidatura Ibèrica suma un nou component (RFEF)
Futbol

Espanya i Portugal incorporen Ucraïna a la candidatura conjunta al Mundial 2030

Després de la renúncia de la candidatura del Regne Unit i Irlanda a principis d'any, la formada per Portugal, Espanya i Ucraïna és l'única a nivell europeu

Redacció Esport3Actualitzat

La Candidatura Ibèrica, formada per Portugal i Espanya per al Mundial del 2030, ha sumat un nou component: Ucraïna. En una roda de premsa conjunta que ha tingut lloc a Nyon entre les tres federacions de futbol, els diferents presidents han anunciat l'acord a què han arribat amb la UEFA per incorporar Ucraïna a la candidatura.

"Hem comunicat la intenció a la UEFA i ens ha donat total suport."

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ha assegurat que els tres països junts representen "el poder de transformació que té el futbol en la societat".

"Aquesta candidatura té història, estadis meravellosos, gastronomia, turisme... però avui fem un pas més. Si el futbol és capaç de canviar la vida de les persones, ha de ser capaç de millorar el món."

El Regne Unit i Irlanda van anunciar, aquest passat febrer, que renunciaven a presentar una candidatura per organitzar el Mundial i, pel que fa al continent europeu, l'única candidatura que s'ha presentat de forma oficial és la formada per Portugal, Espanya i, ara, Ucraïna.

També hi ha una candidatura de diferents països sud-americans (Argentina, Paraguai i Uruguai), però a hores d'ara no s'ha fet oficial, en una decisió que s'ha de resoldre d'aquí uns mesos.

Anar al contingut