Espanya guanya per 2 a 0 Eslovàquia amb gols d'Alba i Iniesta, i Piqué rep xiulets de part del públic

Amb el triomf contra Eslovàquia, Espanya aconsegueix el liderat del seu grup classificatori per a l'Eurocopa. Quatre blaugrana han estat titulars. Un d'ells, Gerard Piqué, ha estat xiulat cada vegada que ha tocat la pilota.

Daniel AlentoActualitzat

Espanya ha derrotat Eslovàquia per 2 a 0 i es posa líder del Grup C de la classificació per l'Eurocopa del 2016, empatat a punt (18) amb el seu rival d'aquest dissabte. En la primera volta d'aquesta fase, els eslovacs havien superat els de Vicente Del Bosque per 2 a 1.

El primer ensurt del partit ha estat per Iker Casillas. Una pilota perduda pel seu antic company al Reial Madrid Sergio Ramos ha donat peu a un contraatac eslovac en el minut 4 conduït per Mak, però el davanter ha xutat massa creuat. En la següent jugada, Espanya s'ha tret la por de sobre amb el gol de cap de Jordi Alba, rematant una gran passada de David Silva.

Aquest gol tan matiner no ha fet variar el plantejament defensiu d'Eslovàquia, totalment tancada al seu camp i buscant el contraatac per fer mal. Però qui ha acabat fent mal a la contra ha estat Espanya en el minut 29. Diego Costa ha arribat tot sol davant el porter Kozacik, que l'ha fet caure dins l'àrea. El corresponent penal l'ha transformat en gol Andrés Iniesta. Els visitants no han tornat a acostar-se a la porteria espanyola amb claredat fins el minut 41, amb un xut de Hamsik que Casillas ha enviat a córner.

En la segona meitat Eslovàquia s'ha obert per buscar el gol. En uns minuts força entretinguts, tots dos equips han gaudit d'ocasions de gol. Per la banda espanyola, amb molt protagonisme de David Silva. En el minut 60, el porter Kovzacik li ha tret la pilota dels peus al jugador del Manchester City quan anava a xutar. En el minut 72 el mateix jugador, a un metre i mig de la línia de gol, ha rematat massa alt una xilena de Diego Costa. A cinc minuts del final Iniesta ha estat substituït per Koke. En l'última ocasió clara del partit, quan s'exhauria el temps reglamentari, un xut de Busquets ha sortit fregant el pal.

Xiulets a Piqué

Quatre blaugranes han estat titulars en aquest partit. A més dels esmentats Alba i Iniesta, Gerard Piqué i Sergio Busquets. El central blaugrana ha estat xiulat per part dels espectadors del Nou Carlos Tartiere d'Oviedo cada vegada que tocava la pilota. Els xiulets han anat perdent intensitat amb els minuts per tornar a agafar força, i molta, en els últims minuts de joc. Una altra part dels espectadors els han intentat tapar amb aplaudiments.

El central del Barça ja va viure una situació semblant en el partit amistós que Espanya va jugar a Lleó contra Costa Rica. En aquella ocasió, Piqué va ser xiulant a més durant l'entrenament previ i en la seva arribada a la ciutat.