Piqué acompanya el lesionat Tiago mentre deixa el terreny de joc (EFE)

Espanya guanya Anglaterra (2-0), els xiulets a Gerard Piqué perden intensitat però no s'acaben

Els de Vicente del Bosque ha superat la selecció anglesa amb gols de Mario Gaspar i Cazorla, en un partit que ha deixat un so últimament habitual, els xiulets a Piqué, i una imatge preocupant, Tiago marxant per un problema al genoll dret

Daniel AlentoActualitzat

L'amistós entre Espanya i Anglaterra s'havia de disputar al Santiago Bernabéu. Els xiulets que va començar a rebre Gerard Piqué quan jugava amb la selecció espanyola van motivar a la Federació a canviar l'escenari del matx al Rico Pérez d'Alacant. Els xiulets, però, han perseguit el blaugrana.

El central ha estat el primer a tocar la pilota després del servei inicial, i ja ha escoltat els primers xiulets. Un sector del públic, minuts més tard, ha intentat donar resposta corejant el nom del jugador del FC Barcelona, però en la primera meitat nomès han guanyat en decibels als detractors del barcelonista quan un xut seu ha provocat un córner en el primer quart d'hora de partit. En la segona han anat perdent intensitat, i fins i tot ha aconseguit ser aclamat després de treure una pilota en defensa.

Vicente Del Bosque, a més del defensa, ha inclòs a l'onze titulars els seus 4 companys d'equip: Marc Bartra, Jordi Alba, Sergi Busquets i Andrés Iniesta. El català Cesc Fàbregas també ha jugat de sortida en un equip que ha recuperat l'uniforme que va dur en el Mundial d'Espanya de 1982, amb samarreta vermella, pantalons blaus i mitges negres.

Espanya guanya, preocupació per Tiago

Espanya ha acabat guanyant una Anglaterra que va tancar invicta a la fase de classificació de l'Eurocopa per 2 a 0. La primera ocasió clara ha estat per Busquets, en el minut 23, en un xut en un córner que ha marxat fora per poc. Poc després Tiago s'ha retirat del joc amb problemes en el seu genoll dret, el mateix que el va tenir molt de temps de baixa. Cazorla ha ocupat el seu lloc al camp i Espanya s'ha tret el mal gust de boca amb una noves oportunitats de gol d'Alcácer i Diego Costa. Anglaterra també ha tingut dues arribades, a peus de Kane i Delph, però sense posar en problemes a Iker Casillas. Al descans, seguia l'empat a 0.

Tornant dels vestidors, el jugador del Celta Nolito ha substituït Iniesta, i gairebé 20 minuts més tard Costa ha marxat donant entrada a Mata. Espanya acaparava les ocasions del matx, amb un Nolito explossiu, mentre els anglesos esperaven amb paciència la seva contra letal. Al final, però, a base d'insisitr el gol a caigut del costat dels de casa en una rematada espectacular de Mario Gaspar en el minut 72.

Després del servei de migcamp ha entrat en joc Pedro per Alcácer. Wayne Rooney també ha ingressat pel bàndol visitant. L'apartat de canvis s'ha ampliat amb la substitució de Busquets per Koke. El blaugrana ha notat unes molèsties musculars i no ha volgut forçar. Bartra també ha deixat el terreny de joc en el minut 82, però en el seu cas sense cap problema físic. En el minut 83, Cazorla ha tancat el matx. En el tram final ha hagut una petita picabaralla que no ha anat a més. Ja en el temps de descompte, Casillas ha fet una bona intervenció a un xut de Kane per mantenir la sega porteria a zero.