Els jugadors de la selecció espanyola celebren un dels gols de la final
Els jugadors de la selecció espanyola celebren un dels gols de la final (EFE)
Waterpolo

Espanya guanya Itàlia en una final vibrant (14-15) i s'alça amb l'or mundialista

El combinat espanyol torna a alçar un títol mundial 21 anys després i suma el seu tercer or després dels aconseguits els anys 1998 i 2001

La quarta ha estat la bona per a Espanya, que ha trencat la maledicció de les finals contra Itàlia. I ho ha fet, en bona part, gràcies a l'actuació miraculosa del jove porter de només 19 anys Unai Aguirre, que ha estat un tità sota pals, amb un recital d'aturades.

La igualtat entre els dos equips ha estat la tònica predominant durant els primers 8 minuts, però ha estat en el segon quart quan el combinat espanyol ha posat la directa amb un parcial de 3 a 0, sostingut en la figura d'Álvaro Granados, que ha acabat la final com a màxim golejador del partit, amb 4 gols. L'equip dirigit per David Martín, tot i arribar a guanyar de 4 gols de diferència, ha vist com l'equip transalpí li anava retallant distància en el marcador a mesura que passaven els minuts. La por, i potser el pes de la història, ha fet que Espanya no jugués amb clarividència els últims moments del matx i, a 2 minuts del final, l'italià Nicolas Presciutti ha establert l'empat a 9.

Els penals han dictat sentència. I aquest cop, la moneda ha caigut a favor d'Espanya, amb el porter Edu Lorrio convertint-se en l'heroi. L'espanyol ha aturat el penal decisiu a Giacomo Canela, deixant el resultat final en 14 a 15 i donant el tercer or mundialista en la història del waterpalo espanyol, i de passada ha executat la "vendetta" contra Itàlia.