Els jugadors de la selecció espanyola celebren el triomf en la final del Mundial (Reuters)

Espanya esclafa l'Argentina i es proclama campiona del món per segona vegada (75-95)

El conjunt de Sergio Scariolo, amb cinc jugadors catalans a les seves files, s'ha desfet amb contundència dels argentins i ha sumat el segon títol mundial de la seva història

Víctor LavagniniActualitzat

La selecció espanyola de bàsquet s'ha proclamat campiona del món per segona vegada a la seva història. El conjunt de Sergio Scariolo, amb cinc jugadors catalans a les seves files, ha esclafat l'Argentina per 75 a 95 en la final disputada a Pequín. 13 anys després de penjar-se l'or contra Grècia al Japó, Espanya ha tornat a tocar el cel del bàsquet mundial.

Tracció guanyadora d'Espanya des de salt inicial. L'equip de Scariolo ha sortit mol concentrat en defensa. Luis Scola ha estat desactivat i el rebot ofensiu que ha marcat el ritme del partit en aquests primers 20 minuts ha donat un primer avantatge de 12 punts. L'Argentina, però, ha pogut parar la dinàmica del partit i ha completat un parcial d'11 a 0. En els últims dos minuts del quart Pau Ribas i Willy Hernangomez des de la banqueta han rescatat l'equip espanyol (14-23).

Màxima pressió defensiva de l'albiceleste que Rudy s'ha tret de sobre amb dos triples que han avançat els espanyols de 17 punts, que han permés dominar el partit fins el descans tot i l'aparició de Nico Laprovittola, autor de 9 punts en aquest segon parcial. Ricky Rubio ha comès la tercera falta al límit del descans. En 20 minuts una Espanya molt coral ha capturat 10 rebots en atac. 31 a 43.

L'Argentina havia d'endurir el partit, però el rebot, a banda dels 8 taps, no ha deixat de ser espanyol (27 a 47). A més Marc Gasol ha estat un malson per a la defensa sud-americana i Ricky Rubio, escollit doble MVP, imparable en el joc per parelles amb el campió de l'NBA. En quatre minuts i mig Espanya guanyava de 22 punts (33-55) i encarrilava el segon or mundial amb jugadors de rotació al parquet.

Els argentins han defensat al límit, han provocat pèrdues de pilota, però la selecció espanyola no ha perdut el control del partit i en els últims cinc minuts, entre els tirs lliures de Marc (9/12), l'espurna de Llull i la serenitat de Ricky (20 punts, 7 rebots), s'han apagat les ambicions del rival.