Mundial

Espanya es desfà d'Hondures (2-0) i es jugarà el pas a vuitens en l'última jornada

Espanya no va fallar davant d'Hondures (2-0) i es jugarà la classificació per als vuitens del Mundial en l'última jornada de la fase de grups. David Villa, el nou davanter del Barça, va ser el més destacat del combinat espanyol davant els "catrachos". L'asturià va fer tots dos gols, va enviar una pilota al travesser i va fallar un penal. Espanya va dominar a plaer i aquesta vegada sí que va trobar el camí del gol. Divendres, contra Xile, els de Del Bosque definiran el seu futur. Qualsevol escenari encara és possible: passar com a primers del grup H, com a segons o quedar eliminats a la primera de canvi.

Va ser el partit de Villa. Primer, li va faltar ben poc sorprendre el porter Valladares amb un xut al travesser. Després, la insistència va tenir el premi desitjat i el davanter blaugrana va encertar en la segona ocasió de què va disposar i va obrir el marcador amb un gran gol. Només havien passat 17 minuts de joc i per les ocasions que s'anaven succeint s'esperava una golejada d'Espanya.

Però només va arribar un gol més, un altre de Villa, ajudat per la cama d'un defensa. 2-0 i cinquè gol de Villa en un Mundial, que l'iguala amb Morientes, Hierro, Butragueño i Raúl com a màxims realitzadors espanyols en el torneig intercontinental. Apartat que l'exvalencianista hauria pogut liderar en solitari si hagués aprofitat un llançament de penal en el minut 62.

Però el que va tornar a tenir la sort d'esquena va ser Gerard Piqué, que després del cop que va rebre contra Suïssa, també es va emportar un parell de cops de consideració. El resultat: tres punts de sutura al llavi superior. Espanya, que divendres es jugarà la classificació contra Xile, ha sumat els 3 punts i s'ha convertit en el primer equip no americà que derrota en aquest Mundial una selecció d'aquell continent.