Ricardinho controla una pilota pressionat pel blaugrana Adolfo (@SeFutbol)
futbol sala

Espanya es deixa remuntar i cau eliminada a la pròrroga davant Portugal (2-4)

La selecció de Fede Vidal guanyava per 2 a 0 amb gols d'Adolfo i Adri al minut 22, però els portuguesos han capgirat el resultat advers

Xavi LorenteActualitzat

Espanya s'ha acomiadat del Mundial de futbol sala novament als quarts de final. L'equip de Fede Vidal ha desaprofitat un avantatge de dos gols davant una Portugal que mai ha deixat de creure en la remuntada. Els espanyols han perdut el seu primer partit de la cita en el pitjor moment i els portuguesos es col·loquen entre les quatre millors seleccions del torneig.

Reedició de l'última final de l'Eurocopa en què Portugal es va endur el títol. Elèctrica estrena d'aquest caixa o faixa de quarts de final amb ocasions a les dues porteries, però major domini dels portuguesos. Els lusos, sense el seu porter titular -baixa per Covid just abans del Mundial-, s'han aferrat al a talent de la jove generació que es va proclamar campiona d'Europa de clubs amb l'Sporting i també a la màgia de Ricardo Filipe da Silva Braga "Ricardinho". Un Ricardinho de 36 anys omnipresent, amb molts minuts a pista, en una posició més endarrerida, en què ha amenaçat la porteria espanyola amb xuts llunyans i passades enverinades a l'àrea. O Magico, extramotivat, ha comès tres faltes consecutives que han fet arribar entrar en bonus de 5 als portuguesos en només 9 minuts de joc. La selecció espanyola, que havia comptat els duels d'aquest mundial per victòries, ha patit amb les arribades rivals. Jesús Herrero s'ha convertit en el seu millor jugador salvant per exemple un gol cantat de Borja en pròpia porta amb un peu providencial. En atac, el combinat de Fede Vidal s'ha trobat incòmode. Li ha costat molt combinar. Chino i Mellado han avisat en tirs exteriors. El porter de circumstàncies portuguès, Bebe, ha fet una sortida en fals que li ha costat la sisena falta i el doble penal, un regal inesperat per a Espanya. L'habilidós Adri ha perdonat en el llançament de 10 metres amb Vitor Hugo situat en el lloc de Bebe. El xut del gallec ha sortit fregant el pal. Empat a zero al descans.

A la represa, Espanya ha canviat absolutament la decoració. Als primers segons, xut al travesser de Raúl Campos. I al primer minut, gol d'Adolfo. El de Santa Coloma rep una passada magistral a la punta d'atac del seu company al Barça, Carlos Ortiz. Davant la sortida de Bebe, Adolfito clava una vaselina excelsa per a l'1 a 0. En els seus millors minuts, la selecció espanyola ha aconseguit ampliar diferències. Adri ha transformat una falta en el 2 a 0 aprofitant la mala col·locació de Bebe al minut 23. Herrero ha salvat una oportunitat claríssima davant de Zicky amb un braç descomunal. Els portuguesos han tornat a entrar en el partit amb el 2 a 1 després de l'única pífia de Jesús Herrero fins aleshores que s'ha empassat el xut llunyà del blaugrana André Coelho. Un gol molt protestat per una empenta de Ricardinho a Adolfo que el fa caure en l'inici de la jugada. Fede Vidal ha demanat la intervenció del VAR, però els àrbitres han mantingut el seu criteri després de revisar l'acció.

Zicky ha empatat el matx a 4'08" del final en una brillant combinació. El segon gol portuguès ha fet mal. De seguida, ha arribat un xut al pal de Panny Varela. Ricardinho ha aparegut en el darrer minut, però ha topat amb una gran intervenció d'Herrero. I a l'últim segon, Adolfo ha estavellat la pilota al pal i el partit ha anat a la pròrroga. Portugal ha consumat la remuntada en el temps extra gràcies a un golàs en pròpia porteria de Raya (2-3, minut 43) que sorprèn Herrero amb una vaselina increïble en voler refusar una pilota de Ricardinho. Espanya se l'ha jugat amb el porter jugador i Panny Varela ha recuperat una pilota letal per marcar novament i posar la directa cap a les semifinals (2-4, minut 48). Chino ha xutat al travesser en la següent jugada. El marcador ja no s'ha tornat a moure. Portugal a semifinals. Espanya, eliminada