Espanya derrota Lituània (3-1) en el segon partit de la fase classificatòria per a l'Eurocopa de 2012

Amb dos gols de Fernando Llorente i un de David Silva, tots tres de cap, la selecció espanyola s'ha desfet de Lituània a l'estadi Helmántico de Salamanca en el segon partit de la fase de classificació. Tot i que els bàltics, amb un gol de Sernas, han estat capaços d'empatar el partit després que els de Del Bosque s'avancessin, la major qualitat i el domini del combinat espanyol s'ha acabat imposant. Així doncs, encara que s'ha arribat al descans amb dubtes i tot i que Lituània ha causat algun ensurt, els espanyols sumen ja sis punts, dues victòries, i afronten amb total confiança el duel de dimarts davant Escòcia, que ha perdut davant la República Txeca.

Des del principi del partit la selecció de Vicente del Bosque ha portat la iniciativa. El plantejament dels lituans era clar: esperar al darrere i mirar que Espanya topés amb el seu mur en els metres finals. Així doncs, tot i el domini, les ocasions de gol clares no han estat gaires en els primers 45 minuts. Villa, l'home més actiu, ha pogut marcar quan mancava un minut perquè s'arribés al descans, però incomprensiblement no ha estat capaç d'introduir la pilota quan es trobava sol a menys d'un metre de la línia de gol. Abans, Sergio Ramos, amb una rematada de cap al pal en un córner havia protagonitzat una altra molt bona ocasió per al combinat estatal. Per la banda lituana, Danilevicius ha tingut a les seves botes la millor ocasió del primer temps, però Casillas ha estat molt atent per refusar un xut que anava massa centrat.

L'inici de la segona part ha estat un autèntic intercanvi de cops, res a veure amb el que s'havia vist al primer període. El mur lituà ha caigut just quan s'iniciava la segona part, en la primera jugada d'atac dels espanyols després del descans. Una centrada de Sergio Ramos des de la dreta de l'atac, ha estat rematada per Fernando Llorente -titular en punta al costat de Villa-, que s'ha anticipat a la perfecció a la sortida del porter Karcemarskas. Tot i que aquest gol semblava que acabaria amb la resistència visitant, Lituània s'ha refet de forma inesperada, i ha sabut aprofitar el seu primer apropament de la represa per empatar el partit i deixar bocabadats els espectadors de l'estadi Helmántico, que han vist com un mal ajustament defensiu dels espanyols l'aprofitava Sernas per travessar el mig de la defensa i batre Casillas. L'alegria, però, ha durat ben poc als bàltics, ja que dos minuts més tard de l'empat, al 55, una nova rematada de Llorente, aquesta vegada a centrada de Cazorla, ha tornat a avançar els de Del Bosque. A la segona ha estat la vençuda, i l'avantatge ha servit a la selecció espanyola, aquesta vegada sí, per calmar i controlar el matx i buscar el gol de la tranquil·litat, que ha arribat al minut 78, quan David Silva ha rematat de cap de manera magistral una centrada de Sergio Ramos.

Villa, sense premi

Tot i la intensitat que ha mostrat en tot moment, David Villa no ha aconseguit marcar el gol número 44 amb la samarreta vermella i igualar Raúl González com a màxim golejador històric del combinat espanyol. Tot i que ho ha intentat de totes les maneres, no ha tingut la seva nit. Caldrà esperar al matx següent d'Espanya per veure si el davanter del Barça és capaç de superar l'ara jugador del Schalke 04.

El proper rival d'Espanya perd

En l'altre partit del grup, disputat unes hores abans que el d'Espanya, Escòcia ha perdut a la República Txeca per 1-0, amb un gol del futbolista de l'Hertha de Berlín, Roman Hubnik. Els escocesos són el contendent dels espanyols, el dimarts a Hampden Park, a Glasgow.