Espanya deixa escapar la victòria contra Lituània (73-76) i es complica la vida al Mundial de Turquia

La selecció espanyola de bàsquet va perdre contra la de Lituània (73-76), i va sumar així la segona derrota en el Mundial de Turquia. Tot i que els espanyols van dominar el matx i van arribar a tenir un avantatge de 18 punts, els lituans van aprofitar la relaxació dels homes de Scariolo en l'últim quart per capgirar el marcador i acabar imposant-se en un final emocionant. Aquesta nova desfeta crea més dubtes a l'equip espanyol, que ara només pot ser tercer en el grup D. Avui juguen contra el Líban.

La selecció espanyola ja no podrà ser ni primera ni segona del seu grup després de perdre un partit que tenia encarrilat, 18 amunt, en el minut 27. Els defensors del títol mundial van perdre els papers i van permetre que Lituània tornés al matx.

Problemes en el rebot

Espanya començava jugant perillosament a Turquia. Bons inicis de partit amb bones sensacions i equilibri: pilotes interiors per a un Marc superior, intensitat de Rudy, serenitat de Garbajosa. 26 a 11, però no trobava en les rotacions la continuïtat suficient per superar els sotracs. N'hi va haver dos, el primer, guanyant per 15 amb molts problemes en el rebot defensiu, superat amb una zona abans del descans, al qual es va arribar amb un 2 més 1 de Ricky: 43 a 35.

Últim quart desastrós

A la represa, segon gran moment espanyol i segon sotrac, el definitiu. Sortida fulgurant amb el salt i la velocitat de Rudy; els triples de Garbajosa i Navarro i un bàsquet de Marc que deixava gairebé KO Lituània, màxima diferència. Espanya protegia el rebot i imposava el seu talent, però faltaven 10 minuts. Tres triples fallats i dues pilotes perdudes de manera consecutiva en només tres minuts van tornar la fe a l'equip bàltic.

L'equip de Scariolo va encaixar un parcial de 5 a 23 en vuit minuts i no es va recuperar. Quan els lituans es van veure al davant per primer cop van saber jugar amb més serenitat: 73 a 76. França o Lituània seran primeres de grup.