Espanya continua generant dubtes tot i vèncer la dèbil selecció del Líban (57-91)

La selecció espanyola va derrotar el Líban (57-91) i va sumar així la seva segona victòria del Mundial de Turquia. Després de la dolorosa desfeta contra Lituània, els homes de Sergio Scariolo van generar encara més dubtes. En els primers 20 minuts, els libanesos van sorprendre el món posant contra les cordes la vigent campiona europea i mundial. A la represa, Marc Gasol va ser la referència en atac i els contracops ràpids van servir perquè els espanyols definitivament agafessin avantatge en el marcador. Avui, últim partit del grup D, contra el Canadà.

Espanya va guanyar de 34 punts, quarta diferència màxima del Mundial, el modest Líban en un partit que va servir per donar minuts de confiança, a la segona part, als jugadors de la banqueta. A la selecció espanyola, però, li va costar sortir de l'estat de xoc que va provocar la derrota contra Lituània en uns primers vint minuts en què els libanesos van sorprendre amb prou encert i agressivitat. Jackson Vroman, campió de Lliga a l'Iran, va liderar el 22-21 del primer quart, però va fer quatre personals en 15 minuts. Un parcial de zero a nou favorable als espanyols en els últims tres minuts abans del descans, 32-43, va tenir l'efecte definitiu.

Després del descans, més bona imatge, més cohesió, més defensa i nodriment de pilotes per a Marc Gasol, tot un avantatge, 25 punts i 8 rebots. L'equip de Sergio Scariolo va poder córrer des del rebot defensiu i va agafar un avantatge de fins a 29 punts en 8 minuts que van ensorrar el combinat del Líban: 7-25. L'últim quart no hauria ni calgut, però a l'equip de Scariolo li va anar bé perquè alguns jugadors comencessin a sentir-se importants i es van divertir una mica més.

Iran, 51 - Estats Units, 88

Per la seva banda, la selecció nord-americana continua sense conèixer la derrota al Mundial i aquest dimecres es va imposar amb facilitat a l'Iran. El combinat asiàtic no es va arronsar, va deixar algun detall interessant, però es va rendir davant de la gran defensa dels homes de Mike Krzyzewski.