Les jugadores angleses celebren el gol de Georgia Stanway (REUTERS)
FUTBOL

Espanya cau eliminada de l'Eurocopa als quarts de final davant Anglaterra

Les de Jorge Vilda s'han avançat en el marcador però les amfitriones han remuntat el partit després de portar-lo a la pròrroga

Arnau CaraltActualitzat

Totalment desacomplexades i jugant de tu a tu amb l'amfitriona de l'Europeu. És l'actitud amb què han sortit al camp les jugadores de la selecció espanyola en els quarts de final davant una de les favorites del torneig. Les de Jorge Vilda s'han instal·lat ràpidament a camp contrari i han posat a prova la portera d'Anglaterra en diverses ocasions. Espanya ha sovintejat l'àrea rival amb incursions de Mariona i Marta Cardona, però al combinat espanyol li ha faltat imaginació en els últims metres. Anglaterra, per contra, pràcticament no ha generat perill en tota la primera meitat.

Jorge Vilda ha aprofitat el descans per oxigenar la davantera substituint Cardona per Athenea del Castillo. Un canvi que, ben aviat, modificaria el guió del partit, ja que l'extrem del Reial Madrid ha estat un malson per a la defensa local. En una jugada individual per la banda, Athenea ha assegut l'última jugadora anglesa amb una sotana excepcional per acabar cedint el 0-1 a Esther González (53'). Des d'aquest moment, els nervis han aflorat entre el públic local del Falmer Stadium mentre Anglaterra intentava forçar l'empat per tots els mitjans. Les britàniques han posat la cinquena i, en una pilota penjada a l'àrea, Ella Toone ha aprofitat un mal rebuig de la defensa per portar el partit a la pròrroga (84').

Amb les taules al marcador, les locals han fet un pas endavant i han posat la "roja" contra les cordes. A les jugadores de Sarina Wiegman no se'ls ha notat tant l'esgotament físic i, al minut 6, Georgia Stanway ha aconseguit el 2-1 definitiu amb un potent xut des de fora de l'àrea.