Els jugadors d'Anglaterra celebren un dels gols mentre Marco Asensio es lamenta (EFE)

Espanya cau davant Anglaterra i no pot sentenciar l'accés a la final four de la Nations League (2-3)

Primera desfeta del combinat estatal des que Luis Enrique n'és el seleccionador, en una primera part dels anglesos aclaparadora

Oriol Llach EstrellaActualitzat

La selecció espanyola ha desaprofitat l'oportunitat d'assegurar-se la classificació per a la final four de la Nations League, i és que els de Luis Enrique han encaixat una derrota davant d'Anglaterra al Benito Villamarín (2-3).

Els anglesos han sortit com un tro a la gespa de l'estadi andalús però en els primers compassos els jugadors de la "roja", amb Busquets de titular, han mantingut el pols. Quan es complia un quart d'hora de joc, a la primera arribada clara, els de Gareth Southgate han obert la llauna amb un gol de Raheem Sterling. Jugada al contracop per la banda de Rashford, i gran assistència en diagonal i entre línies cap al jugador del Manchester City, que ha superat amb un xut ajustat al pal De Gea (0-1).

A la mitja hora de joc, quan Espanya intentava reaccionar, ha caigut el segon d'Anglaterra: Servei llarg i directe de Pickford des de la porteria cap a Harry Kane, que la rep, finta els seus tres marcadors i centra cap a Rashford, que no ha dubtat a l'hora d'afusellar la porteria espanyola (0-2).

El segon dels "pross" ha estat un toc a la moral dels de Luis Enrique, que han vist com al minut 37 arribava el tercer gol i es complicava de valent el matx: Barkley ha penjat la pilota a l'àrea, l'ha punxat al primer toc Harry Kane i ha servit la passada de la mort a Raheem Sterling, que ha rematat a plaer (0-3).

Amb mitja part al davant, Espanya ha recuperat els ànims, especialment gràcies a la diana de Paco Alcácer, que, amb un cop de cap letal a la sortida d'un córner, ha enviat la pilota al fons de la xarxa en la primera jugada en què participava, i és que el valencià no feia ni un minut que havia entrat en el terreny de joc substituint Saúl Ñíguez (1-3). El davanter del Barça cedit al Borussia Dortmund continua en estat de gràcia i suma el desè gol en els deu xuts a porta que ha fet aquesta temporada entre els partits amb l'equip alemany i la selecció.

En el segon període, els de Luis Enrique han tingut més possessió, amb alguns moments en què haurien pogut somiar la remuntada. En una d'aquestes accions, ha arribat la jugada polèmica quan l'àrbitre no ha xiulat penal malgrat que el porter Pickford ha fet caure Rodrigo a dins l'àrea. En el temps de descompte, ha arribat el 2-3 definitiu amb un gol de Sergio Ramos de cap.

Malgrat la desfeta, la "roja" es manté com a líder del seu grup, amb sis punts, però veu com els de Gareth Southgate escurcen distàncies i en sumen quatre. Croàcia, el tercer equip del grup, només té un punt però encara té dos partits per jugar. Així doncs, tot queda obert i caldrà esperar a l'última jornada de la fase de grups per desvelar qui es classifica per a la final four. Espanya es veurà les cares amb la selecció balcànica a Zagreb el dijous 15 de novembre.