Pau Gasol intenta anotar (EFE)

Espanya cau a mans de Sèrbia en el seu primer partit de l'Eurobasket (70-80)

Els homes de Sergio Scariolo no han aconseguit connectar amb Pau Gasol fins a l'últim quart per superar la defensa sèrbia. Sense encert en el llançament exterior, això els ha costat la derrota.

Daniel AlentoActualitzat

Espanya ha perdut amb Sèrbia el seu primer partit de l'Eurobasket per 70 a 80. Els d'Scariolo han jugat un bon primer quart, però quan els subcampions del món han endurit el joc no han trobat la forma d'anotar. Pau Gasol, molt ben marcat, no ha sumat punts amb regularitat fins l'últim quart (11 dels seus 16 punts en aquest període). Una altra de les claus del resultat ha estat el mal percentatge en triples dels seus companys, 3 de 19. L'únic encertat en aquest aspecte ha estat el jugador del FC Barcelona Lassa Pau Ribas (11 punts), que ha convertit 3 dels seus 5 intents.

Espanya ha començat el partit sense idees en atac. Els serbis han negat la referència interior de Pau Gasol, i els exteriors d'Scariolo no estaven encertats. La selecció espanyola ha necessitat 5 minuts per anotar els seus primers punts de la ma de Rudy Fernández (10 punts). Amb la inspiració de l'aler del Reial Madrid i la lluita del seu company Felipe Reyes (13 punts) a la pintura, els espanyols han capgirat la situació, fins el punt de fer perdre els nervis al tècnic rival Sasha Djordjevic, castigat amb una tècnica. El primer quart ha acabat 21 a 11.

En els primers minuts del segon quart el desconcert a la selecció sèrbia continuava, fins que els balcànics han endurit el joc. Espanya ha entrat en bonus de faltes quan encara no s'havien jugat 2 minuts. Els subcampions del món han reduït diferències. Els punts de Reyes han donat calma a Espanya, però ofegat ha demanat el canvi. Vuit punts consecutius de Nemanja Nedovic (14 punts, 3 assistències) han posat l'empat a 34. Una cistella de Sergio Llull llançant desequilibrat quan s'exhauria el temps ha tancat la primera part amb un marcador de 36 a 34.

Sèrbia esborra Espanya en el tercer quart

El tercer quart ha començat molt igualat, amb els dos equips buscant anotar dins la pintura davant unes defenses molt intenses. Pau Gasol seguia sobremarcat i amb molts problemes per rebre dins la zona. En els serbis, el polivalent Nemanja Bjelica (24 punts, 10 rebots, 4 assistències) feia mal al rival, avançant novament els seus. L'equip balcànic ha començat ha anotar amb facilitat davant una defensa en zona. A més, han llegit molt bé els atacs espanyols. Espanya s'ha col·lapsat. L'escletxa al final del tercer període ha estat de 10 punts, 52 a 62.

Mirotic (10 punts, 10 rebots) ha anotat dues cistelles consecutives en el començament de l'últim quart. Espanya s'ha posat a 6 punts amb Pau Gasol a la banqueta. Quan el català ha tornat a la pista, ha asumit el comandament ofensiu de l'equip. Tots els atacs passaven per les seves mans. Un triple de Pau Ribas ha posat Espanya a 3 punts. A 2 minuts del final, Gasol ha anotat el 68 a 69. Ara sí, el pivot dels Bulls veia com els àrbitres li assenyalaven com a falta els contactes en rebre la pilota. Els d'Scariolo s'han posat a un punt, però un triple d'un Nemanja Bjelica estelar i una pilota perduda per Llull que ha acabat amb un triple de l'altre Nemanja, Nedovic, han assegurat el triomf serbi.