Esmaixada de Juancho Hernangómez (Foto: EFE)

Espanya apallissa Romania a l'Eurobasket (91-50) tot i un fluix començament de matx

Davant del rival més dèbil del grup, Espanya ha superat un mal començament i el dia de descans de Pau Gasol per sumar un nou triomf

Daniel AlentoActualitzat

La selecció espanyola de bàsquet ha sumat davant Romania per 91 a 50 la seva tercera victòria en el seus tres primers partits de l'Eurobasket, competició on defensa títol. Davant Romania, el rival més feble del grup C, el seleccionador Sergio Scariolo, que ha donat minuts als jugadors menys habituals, ha reservat a la seva gran estrella Pau Gasol de cara al partit de dimarts contra Croàcia, que necessita 25 punts per convertir-se en el màxim encistellador de la història de l'Eurobasket. Àlex Abrines, per precaució (arrossega problemes en un turmell des del primer partit) tampoc ha jugat.

El que semblava que havia de ser un partit senzill per Espanya no ho ha estat en el primer quart. Els d'Scariolo han sortit freds en defensa, i han acceptat jugar al ritme que marcaven els romanesos, liderats per l'aler pivot Vlad Moldoveanu (15 punts, 6 rebots, 3 assistències). Els locals (el matx s'ha disputat a la ciutat de Cluj) han arribat a avançar-se en el marcador en un primer quart que ha acabat 21 a 19.

En el segon quart l'entrada de Ricky Rubio ha asserenat el joc espanyol, i la presència de Marc Gasol (11 punts, 8 rebots) a la pintura li ha donat solidesa en defensa i punts en atac. Espanya ha començat ha marxar en el marcador sense que Romania pogués evitar-ho. Al descans el resultat era de 41 a 27. En la segona part els espanyols han ajustat encara més la seva defensa davant un rival ofegat, i han començat a anotar cistelles fàcils, amb gran protagonisme dels germans Hernangómez, el pivot Willy (9 punts, 12 rebots) i l'aler Juancho (16 punts, 11 rebots). El blaugrana Pierre Oriola (11 punts, 4 rebots) ha estat un altre dels destacats.