Mundial

Eslovènia desaprofita un clar avantatge i els Estats Units reaccionen en un matx entretingut (2-2)

Eslovènia i els Estats Units han empatat en un entretingut matx del grup C (2-2). L'equip eslovè ha començat dominant la possessió de la pilota i s'ha avançat en el minut 13, amb un golàs de Birsa des de fora de l'àrea. El conjunt nord-americà ha reaccionat, però quan millor estava jugant, però Ljubijankic, en el 42, ha fet el segon dels balcànics. Tot just començar la represa, Donovan ha retallat distàncies en el marcador. Bradley, el fill del seleccionador, ha establert l'empat definitiu. La polèmica ha arribat quan l'àrbitre ha anul·lat un gol totalment legal al "yankees", en el minut 84.

L'estadi Ellis Park de Johannesburg ha estat a punt de veure una fita històrica. Eslovènia tenia els dos peus en els vuitens de final del Mundial, però s'ha deixat empatar un partit que guanyava per dos a zero. Els homes de Matjaz Kek han inaugurat el marcador en el minut 13 amb un bon xut de Birsa. Amb els Estats Units bolcats sobre la porteria de Handanovic ha arribat un contraatac que Ljubijankic ha convertit en el dos a zero a tres minuts del descans.

En la represa, els Estats Units només han trigat tres minuts a escurçar distàncies. Ho ha fet Donovan xutant gairebé contra el cos del porter eslovè. A nou minuts del final, Altidore ha guanyat un salt Suler i ha deixat la pilota a Bradley, que ha marcat l'empat a dos. Encara hi ha hagut temps per a una jugada polèmica. En el minut 39, l'àrbitre de Mali Koman Coulibaly ha anul·lat un gol a Edu. La decisió ha provocat les protestes dels nord-americans.