Teri McKeever en una imatge d'arxiu
Teri McKeever en una imatge d'arxiu
Natació

Escàndol a la natació olímpica nord-americana

La premsa californiana denuncia abusos i assetjament per part de Teri McKeever, la primera dona que va arribar a ser entrenadora de l'equip olímpic nord-americà de natació

Després de l'escàndol a la gimnàstica nord-americana amb les denúncies d'abusos protagonitzats per entrenadors i metges de l'equip olímpic, ara arriba un nou i lamentable capítol de l'esport als Estats Units centrat en la natació.

És Teri McKeever, entrenadora principal de l'equip que va aconseguir 13 medalles als Jocs de Londres 2012. Els seus mètodes els explica un reportatge reproduït per USA TODAY.

McKeever, que ara és directora de natació en una universitat californiana, porta anys presumptament abusant verbalment i emocionalment dels nedadors i nedadores.

Sis d'elles han reconegut que les va dur a un pas del suïcidi. I l'entrenadora encara se'n reia. Les va qualificar de patètiques davant de tot l'equip. També s'ha descobert que feia entrenar esportistes malalts: a un d'ells, amb una apendicitis aguda, li va dir que ningú es moria a la piscina per mal de panxa. Insultava els esportistes, els llançava objectes i els humiliava en públic.

McKeever va entrenar multimedallistes com Missi Franklyn o Natalie Coughlin. L'organisme Esport Segur als Estats Units ha obert una investigació.

Anar al contingut