Aspecte del camp del Borgonyà després dels aiguats i el desbordament del Ter (@cdborgonya)
Futbol

Es llança una campanya de micromecenatge des d'Escòcia per arreglar el camp del Borgonyà

Un aficionat del Saint Mirren, club agermanat amb el Borgonyà, ha llançat una campanya per arreglar el camp de l'equip osonenc, molt malmès pel desbordament del Ter

Actualitzat

El camp del Club Deportiu Borgonyà és un dels històrics d'Osona. A l'ombra de la colònia tèxtil, on a finals del segle XIX hi havia treballadors britànics, allà es juga al futbol des del 1895. És per això que el camp és conegut com el "camp dels anglesos".

El camp va quedar molt malmès pels temporals, fins al punt que s'ha llançat una campanya de micromecenatge per aconseguir els recursos per arreglar-lo. L'impulsor de la campanya és un aficionat escocès, Kenny Steele. El CD Borgonyà està agermanat amb el Saint Mirren escocès des de començaments del segle XX.

Steele, que estant de vacances per la zona havia vist el partit recent entre el Borgonyà i el Voltregà, es va assabentar que el camp que havia visitat uns dies abans havia quedat completament desbordat pel desbordament del riu Ter, i es va animar a muntar la campanya, dirigida en principi als altres seguidors del Saint Mirren, sota el lema "Let's help the catalan buddies to play again after they suffered extensive flood damage to their pitch and facilities" (Ajudem els nostres companys catalans a jugar un altre cop després que les seves instal·lacions han quedat afectades per les inundacions).

La campanya ja ha recaptat més de la meitat del seu objectiu, 1.877 lliures esterlines, uns 2.136 euros. Tot i la diferència de categories –el Borgonyà milita a la Tercera Catalana i el Saint Mirren juga a la Premier escocesa–, els llaços entre les dues entitats es mantenen i ara s'han reforçat amb aquesta iniciativa.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut