NBA

Es compleixen 50 anys dels històrics 100 punts de Wilt Chamberlain contra els Knicks

Aquest divendres fa 50 anys d'una data històrica en el món del bàsquet. Són els 100 punts aconseguits per Wilt Chamberlain, un dels jugadors més llegendaris de l'esport de la cistella, que el 2 de març del 1962 va establir aquesta xifra increïble. El mític pivot va arribar al centenar de punts en una victòria de Philadelphia, a casa, contra els Knicks, en un partit que es va decidir després de tres pròrrogues, per 169 a 147. Aquell dia, Chamberlain, curiosament, va tenir un baix percentatge de tir. Va fer un 36 de 63 en llançaments de dos, cosa que ell mateix va dir, en roda de premsa, que l'havia avergonyit.

Actualitzat
D'aquell dia històric, només se'n conserven dues imatges: una en joc i una altra amb el número 100 escrit sobre paper. Wilt Chamberlain va ser un avançat a la seva època. Feia 2 metres i 16 centímetres perfectament coordinats i era un atleta notable, sobretot en salt d'alçada.

Però el seu domini aclaparador sota les cistelles el van convertir en el jugador més determinant de la dècada dels 60. Els seus duels amb Bill Russell, dels Celtics, van ser llegendaris, i van ser fonamentals perquè el bàsquet passés a ser un esport de masses. Chamberlain va morir el 1999, però aquells 100 punts continuen escrits en la història de l'esport.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut