Futbol

Es compleixen 20 anys de la mort d'Helenio Herrera, un dels entrenadors més influents de la història del futbol

​Conegut com a "HH" o "el Mago", va aconseguir trencar l'hegemonia del Madrid de Di Stéfano i guanyar dos títols de Lliga amb el Barça

Actualitzat

"En un partit que estàvem jugant normal, ens han expulsat un jugador injustament i llavors l'equip es va enfurismar i vam guanyar. Es juga millor amb 10 que amb 11." És segurament la frase més famosa d'un dels entrenadors més influents de la història del futbol, Helenio Herrera. Avui fa 20 anys que va morir.

Nascut a l'Argentina, fill d'emigrants espanyols, va ser jugador de futbol però sobretot va destacar com a entrenador. Va passar per les banquetes d'un munt d'equips de Primera Divisió espanyols, però se'l recordarà sobretot per haver estat entrenador de l'Atlètic de Madrid i del Barça. Al club blaugrana en dues etapes, a finals del 50 i a finals dels 70.

Conegut com a "HH" o "el Mago", va aconseguir trencar l'hegemonia del Madrid de Di Stéfano i guanyar dos títols de Lliga. La seva fama de bon entrenador va arribar a Itàlia, on va entrenar l'Inter de Milà i la Roma. Un entrenador revolucionari i envoltat de mites. Deien que drogava els seus jugadors. Ell, en una entrevista a Televisió Espanyola, en parlava així: "He donat sucre, fent creure que era una altra cosa, i també últimament he donat aspirina, una hora abans, una aspirina amb un cafè. És formidable per al jugador i per a qualsevol."

Després del seu periple a Itàlia, va tornar al Barça per entrenar-lo dues temporades abans de retirar-se. En total va guanyar 16 títols com a entrenador. Amb el Barça va aconseguir dues lligues, una Copa de Fires i dues Copes d'Espanya.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut