Bàsquet

Es compleixen 20 anys de la mort de Fernando Martín, el primer espanyol que va jugar a l'NBA

Un dels jugadors rivals que més recorda l'afició del Palau Blaugrana és Fernando Martín. Els seus duels amb Audie Norris feien saltar espurnes. Aquella rivalitat, però, quedava a la pista. El mateix Norris va ser un dels que més va plorar la mort del primer espanyol que va fer el salt a l'NBA. Aquest dijous es compleixen 20 anys de la seva mort en un tràgic accident de cotxe.

Actualitzat
El Palacio de los Deportes buit a l'hora que el Reial Madrid s'havia d'enfrontar amb el Cai Saragossa. El seu germà Antonio i la resta de jugadors es van traslladar d'urgència a l'hospital, on va arribar el cos sense vida de Fernando Martín. Poc després, el Palau Blaugrana, en silenci, feia el primer homenatge a un dels mites esportius dels vuitanta. Format a l'Estudiantes, va fer un quintet de llegenda al Madrid dels Corbalán, Iturriaga, Biriukov i Romay, i va protagonitzar duels memorables contra Audie Norris.

Pioner a l'NBA

Guanyador de quatre Lligues, tres Copes, dues Recopes i una Korac, també va penjar-se la plata olímpica de Los Angeles. Dos anys més tard, l'atreviment el va portar a trencar l'última frontera. El 1986 Martín va aterrar a l'NBA quan els europeus hi pintaven ben poc. Després de 24 partits amb els Blazers, va tornar a Madrid, i amb sou d'estrella: 100 milions de pessetes anuals.

El 3 de desembre del 1989 un accident a l'M-30 va acabar amb la seva vida als 27 anys. Els seus companys van portar el fèretre a l'enterrament. Acabava de néixer el mite. Ningú ha vestit mai més el número 10 a la Casa Blanca, però sí a l'NBA, on sempre se'l recordarà com el pioner de les estrelles actuals.
Anar al contingut