Barça

Es compleixen 15 anys del debut de Leo Messi amb el Barça en partit oficial

El 16 d'octubre del 2004, a les acaballes del derbi amb l'Espanyol, Frank Rijkaard va cridar un jove Messi, de 17 anys, per substituir Deco

Santi PadróActualitzat

16 d'octubre del 2004. Avui fa tot just 15 anys es jugava un derbi a Montjuïc entre l'Espanyol i el Barça. Carlos Naval, l'omnipresent delegat del primer equip, crida a la banda un jove de 17 anys i, com fa sempre amb tots els debutants, li desitja sort abans de jugar el seu primer partit de Lliga. L'entrenador del Barça d'aquella temporada, la 2004-2005, és l'holandès Frank Rijkaard, que també s'acosta al jove davanter argentí per acabar-li de donar les últimes instruccions abans de sortir. I, després, Leo Messi salta a la gespa substituint el centrecampista portuguès Deco amb el dorsal número 30 a l'esquena.

Només va jugar 8 minuts el dia del seu debut. En va tenir prou per demostrar que era un jugador esquerrà. Diferent, menut, ràpid i amb l'ADN de la Masia incorporat. No va parar de buscar associar-se amb els seus companys durant els 8 minuts. El partit va acabar amb victòria (0-1) del Barça i, aquella temporada, Leo Messi va jugar set partits més, sempre sortint des de la banqueta, en total 77 minuts.

Precisament el dia que va jugar menys, tres minuts, va marcar el seu primer gol en la Lliga, de vaselina, contra l'Albacete al Camp Nou. El començament d'una autèntica llegenda golejadora de la història del futbol.

ARXIVAT A:
Messi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut