Francesc "Tito" Vilanova, en una imatge d'arxiu
Futbol

Es compleix el cinquè aniversari de la mort de Tito Vilanova

El tècnic català va dirigir la banqueta blaugrana la temporada 2012-13, en què el FC Barcelona va conquerir el títol de Lliga

Actualitzat

Ja fa cinc anys de la mort de Tito Vilanova. El 25 d'abril de 2014 el món del futbol es va quedar desolat per la colpidora notícia. Després de tres anys i mig lluitant contra el càncer, la vida del que va ser entrenador del Barça s'apagava. 

Leo Messi ha tingut un missatge de record en memòria de Tito, amb una fotografia i un text que l'acompanya "Sempre amb nosaltres":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siempre con nosotros.

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

 

Justament dos anys abans, el 27 d'abril de 2012, el llavors president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va escollir-lo com a successor de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana. Tito Vilanova va fer realitat el somni de dirigir l'equip de la seva vida durant la temporada 2012-13, que va estar marcada per la recaiguda i les absències per sotmetre's al tractament contra el càncer.

L'11 de maig de 2013 el FC Barcelona es va proclamar campió de Lliga i totes les celebracions van estar dedicades a l'entrenador. Aquell mateix mes de juliol, el club va anunciar que el tècnic català havia d'abandonar la banqueta blaugrana per raons de salut. Nou mesos després, la vida de Tito Vilanova es va apagar per sempre més.

Com cada any, i ja en van cinc, el 25 d'abril es lleva amb el record ben present de Tito Vilanova amb una destacat protagonisme a les xarxes socials del que va ser tècnic blaugrana.

Anar al contingut