Futbol

Ernesto Valverde: "Vull que l'equip tingui un esperit que s'encomani a la gent"

El nou entrenador del Barça ha fet la primera entrevista en profunditat amb els mitjans del club i ha explicat com pensa adaptar-se a la filosofia existent i aportar-hi idees pròpies
Actualitzat
Valverde

Valverde vol que el seu Barça tingui un estil intens i que s'encomani (fcbarcelona.cat)

Ernesto Valverde ha fet la primera entrevista en profunditat des que es va presentar com a entrenador del FC Barcelona. L'ha concedida a la televisió oficial del club, Barça TV, i l'ha dedicat a avançar els seus plans de cara a adaptar-se a la filosofiia de l'entitat i també a com introduir-hi idees pròpies.

"Un entrenador sempre vol que l'equip sigui un reflex del que ell és, però a mi també m'agradaria que l'equip tingués un esperit que s'encomanés a la gent, i que l'indentifiquessin de seguida," ha dit sobre les línies generals amb què vol començar a treballar.

El Txingurri també ha explicat com s'imagina que ha de ser el joc del seu equip sobre el terreny: "M'agradaria que fos intens, que intentés portar sempre el pes del joc; ambiciós d'acord amb el que es demana. Però moltes coses de les que vull ja les veig aquí".

A més, ha relacionat la seva etapa com a jugador blaugrana amb la nova que ara inicia. "Reconec que com a jugador no vaig ser un gran fitxatge per al Barça. Vaig arribar amb una lesió de genoll, vaig tenir una mala recuperació i l'any següent em vaig haver d'operar una altra vegada. No vaig triomfar, haig de reconèixer la realitat".

Això sí, l'experiència, mai és negativa per a un professional. "Ara soc més gran, ha passat el temps i tinc una altra perspectiva. Estic en una altra posició i sé què exigeix ser al capdavant d'un club com aquest. I el que no sé ho aniré aprenent perquè l'etapa d'entrenador sigui millor que la de jugador. Malgrat que en aquella època també vam guanyar coses", ha puntualitzat.

NOTÍCIES RELACIONADES