Ernesto Valverde en la roda de premsa prèvia al clàssic
Barça

Ernesto Valverde: "Paulinho? Tinc la sensació que demà no jugarà amb nosaltres"

L'entrenador del FC Barcelona ha apuntat aquest dissabte que el clàssic de pretemporada "és una referència, però no la referència"

Actualitzat

L'entrenador del FC Barcelona, ​​Ernesto Valverde, ha apuntat aquest dissabte que el clàssic de pretemporada disputat a Miami que es va emportar el conjunt blaugrana (2-3) "és una referència, però no la referència per al partit d'aquest diumenge contra el Reial Madrid, corresponent a l'anada de la Supercopa d'Espanya.

"Al final, aquell va ser un partit amistós amb unes circumstàncies determinades", ha recordat. Les circumstàncies d'aquella trobada van portar, per exemple, al fet que el juguessin dos futbolistes que no estaran demà al Camp Nou: el madridista Luca Modric i l'exblaugrana Neymar. Modric és baixa per sanció. "És un gran jugador, però tenen altres per jugar aquí com Kovacic o Isco. La seva baixa és sensible però tenen substituts", ha comentat Valverde sobre l'absència del migcampista croat.

Pel que fa a la de l'astre brasiler, que ha fitxat pel PSG, el tècnic basc ha apuntat que "Neymar és un gran jugador, però també hi ha grans jugadors aquí, amb ganes de demostrar coses" i que la seva baixa "se supleix mirant endavant, no enrere".

Minuts abans de la compareixença de Valverde, el central Gerard Piqué havia revelat que Neymar ja va comunicar a alguns dels seus companys que marxava el 30 de juny, durant el casament de Leo Messi. Valverde, en canvi, ha assegurat que ell ho va saber "del cert" el dia que ho va fer oficial i va entrar al seu despatx per acomiadar-se, tot i que ha admès que "es parlava molt i s'intuïa", ja que "algun jugador" ja l'hi havia comentat en alguna ocasió.

Preguntat per la dificultat que està tenint el Barcelona per reforçar la plantilla, Valverde ha repetit diverses vegades que no té "constància" de si interessen els noms que van sortint, ni tan sols el del migcampista del Guangzhou Evergrande Paulinho, que podria tancar-se en breu. "Sonen molts jugadors i fins al 31 d'agost estarem així. De moment, no hi ha absolutament res. Paulinho? Tinc la sensació que demà no jugarà amb nosaltres. Està amb el seu equip", ha respost.

Tampoc ha volgut comentar la forma en què Ousmane Dembélé o Philippe Coutinho estan intentant forçar la seva sortida del Borussia Dortmund i del Liverpool, respectivament, per fitxar pel Barça. "A nosaltres no ens han declarat ningú en rebel·lia i estem contents per això", s'ha limitat a contestar.

En el clàssic no estarà Neymar, però sí Messi, amb el rendiment del qual Ernesto Valverde sembla encantat. "Messi està molt bé i molt centrat. Ha fet una molt bona pretemporada. Demà esperem el millor d'ell", ha subratllat.

Davant el Madrid, al Camp Nou, l'entrenador del Barcelona confia que pugui començar a veure els senyals d'identitat del seu equip. "Ens agradaria que es veiés un equip que enganxés la gent, que tingués una continuïtat en el seu joc i la idea clara de manar en el partit, tant quan tinguem la pilota com quan no ho tinguem", ha conclòs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut