Barça

Ernesto Valverde i Ladislao Kubala, els dos únics que han jugat i entrenat el FC Barcelona i l'RCD Espanyol

Pocs a la història són els que poden dir que han jugat i entrenat els dos principals clubs de futbol de Catalunya. De fet, només dos: Kubala i Valverde.

Actualitzat

Ernesto Valverde ha aconseguit una curiosa fita: haver jugat i entrenat els dos principals equips catalans, el FC Barcelona i l'RCD Espanyol. Una curiosa coincidència que només ha protagonitzat un altre home de futbol, Ladislao Kubala.

El "Txingurri" (formiga en euskera) va arribar a l'Espanyol l'estiu de l'any 1986 de la mà de l'entrenador Javier Clemente. Ben aviat es van convertir en una de les peces bàsiques de l'equip que va quedar tercer a la lliga la temporada 86-87 i va perdre als penals la final de la Copa de la UEFA, davant del Bayer Leverkusen, la següent.

Les seves bones actuacions van despertar l'interès del FC Barcelona, que l'estiu del 1988 el va fitxar juntament amb Miquel Soler. Valverde va vestir de blaugrana dues temporades, jugant només 28 partits i marcant 8 gols. Les lesions no el van permetre tenir continuïtat. El 1990 es va retrobar amb Clemente a l'Athletic.

Ja com a tècnic, va tornar a l'Espanyol la temporada 2006-07. Va començar perdent la Supercopa d'Espanya contra el Barça, i el seu càrrec va estar en perill per una mala ratxa inicial. L'equip es va refer per arribar a una nova final de la UEFA, a Glasgow contra el Sevilla, que va perdre novament a la tanda de penals. Després d'una altra temporada més discreta, el "Txingurri" va marxar a l'Olympiakos.

L'hongarès Ladislao Kubala, un dels millors futbolistes de la història, va fitxar pel FC Barcelona el 15 de juny de 1950, després d'haver destacat en un amistós entre l'Espanyol i un equip de refugiats hongaresos. En gairebé 12 temporades amb el Barça va guanyar 4 Lligues, 5 Copes (llavors del Generalíssim), 2 Copes de Fires, 1 Copa Latina i una Mini Copa del Món. Tots els títols menys la Copa d'Europa.

Retirat l'estiu del 1961, va passar a ser l'entrenador barcelonista la temporada la segona meitat de la temporada 1961-62, fins que els mals resultats van provocar la seva destitució a l'equador de la temporada següent. Va voler tornar a jugar, però com la directiva del Barça no li va donar un lloc al primer equip va acabar fitxant per l'Espanyol amb 35 anys fent d'entrenador jugador (com aquesta no era un figura reconeguda, el carnet el posava Pere Solé). S'hi va estar fins la temporada 1964-65, ja sense jugar. L'any 1980 va tornar a la banqueta del Barça en una segona etapa que va durar 5 mesos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut