BARÇA

Eric Garcia: l'informe de la secretaria tècnica que recomana el seu fitxatge

TV3 ha tingut accés al document en què la secretaria tècnica encapçalada per Ramon Planes recomana el fitxatge del central català ara al mercat d'hivern: diu, per exemple, que és una oportunitat de mercat i que el cost és irrisori comparat amb altres jugadors del seu perfil

Francesc LatorreActualitzat

TV3 ha tingut accés a l'informe en què la secretaria tècnica del Barça recomana el fitxatge d'Eric Garcia al mercat d'hivern.

L'informe alerta que Koeman només té tres centrals disponibles a la primera plantilla (Lenglet, Umtiti i Araujo). De l'uruguaià explica que fa 2 anys jugava a l'Uruguai i l'any passat al filial. D'Umtiti en diu que "no és un jugador fiable pel que fa a lesions i no es pot tenir la seguretat que estigui disponible als moments claus i que per la lesió que té és difícil que pugui jugar partits d'alta exigència". Subratlla també que Piqué no tornarà abans de dos mesos.

Èric Garcia

Respecte a la possibilitat de promocionar centrals del filial, el text diu literalment que "la situació no ajuda". De Mingueza diu que "ja ha pujat al primer equip i creiem que pot ajudar en partits d'exigència mitja però per als més importants encara no està preparat. Del filial no podem agafar ningú més ja que actualment hi ha dos centrals lesionats de durada considerable, Mingo Ramos i Igor."

El document també inclou una comparativa de mercat que il·lustra que el fitxatge d'Eric Garcia és una "oportunitat de mercat que rarament es dona i que cal aprofitar. Tant el seu salari com el fet que pugui venir sense traspàs són factors que demostren l'oportunitat de mercat que suposa".

 

 

L'informe conclou que per a l'àrea esportiva "seria un error desaprofitar aquesta oportunitat i per una qüestió de responsabilitat esportiva veiem necessària la seva incorporació. Fet a casa, coneixedor del club i de la seva cultura i a un cost irrisori comparat amb altres jugadors del seu perfil. A més, el mercat de centrals és molt escàs i el jugador està acceptant la nostra proposta rebutjant altres molt més altes econòmicament parlant".

El document també inclou un annex econòmic en què destaca que "la intenció de cara la temporada vinent és trobar sortida per a jugadors com Junior, Umtiti o Neto. Això, més la promoció de joves talents del futbol base, com pot ser el cas de Baldé, suposaria un futur estalvi en massa salarial de la plantilla, ja que el salari d'Eric Garcia és sensiblement al d'un jugador, per exemple, com Umtiti."

Els tres candidats a la presidència del Barça són coneixedors de l'existència d'aquest informe des del moment en què Carles Tusquets els hi explica en una de les reunions que han mantingut els últims dies.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut