Un pla de les vambes que va lluir Enes Kanter en el partit inaugural de l'NBA
Bàsquet

Enes Kanter es manifesta pel Tibet lliure i provoca que els partits dels Celtics es deixin de veure a la Xina

El pivot turc va lluir unes vambes amb el lema "Free Tibet" i posteriorment va carregar contra el govern xinès

Actualitzat

La Xina deixarà de transmtre els partits dels Boston Celtics després que el pivot de l'equip, Enes Kanter, es manifestés a favor de la independència del Tibet. En el partit inaugural de la temporada, Kanter duia unes vambes on es veia clarament el missatge "Free Tibet".

Posteriorment va aprofundir a les xarxes socials la seva argumentació, a més de titllar el president de la Xina, Xi Jingping, de "brutal dictador"

 

 

La multinacional xinesa Tencent, sòcia de l'NBA, va deixar d'emetre de seguida els partits dels Celtics, tant actuals com arxivats, en aparent resposta als missatges del turc.       

Les relacions entre l'NBA i la Xina són tenses des de l'octubre del 2019, quan Daryl Morey, aleshores gerent general dels Houston Rockets, va tuitejar a favor dels manifestnts de Hong Kong contra el règim xinès, i va provocar que l'NBA es deixés de veure al país més poblat del món, fet que va provocar una pèrdua d'ingressos per a l'NBA valorada en més de 400 milions de dòlars.  

Kanter, tot i ser turc, no té permesa l'entrada al seu país per les seves declaracions contra el president, Recep Tayyip Erdogan.  

 

ARXIVAT A:
NBA
Anar al contingut